hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Goedkoopste mondkapjes mei 2024

Op zoek naar de goedkoopste mondkapjes van Nederland? Nu ook in Nederland mondmaskers verplicht zijn om te dragen in het openbaar vervoer zoeken veel mensen naar een betaalbare oplossing. Wie op het internet op zoek gaat komt er al snel achter dat er ontzettend veel aanbod is. Op deze pagina vertellen we je meer over waar je goedkope mondkapjes kunt bestellen, en waar je op moet letten.  

 • Vanaf 1 juni 2020 moeten Nederlanders verplicht een mondkapje dragen in de trein
 • Een niet-medisch mondkapje volstaat. De medische kapjes zijn specifiek bedoeld voor de zorg
 • Je hebt grofweg 2 keuzes: herbruikbare en wasbare maskers, en wegwerpmaskers
 • Het goedkoopste zijn de wegwerpmaskers. In grote verpakkingen heb je deze al vanaf €0,20 per stuk
 • De herbruikbare en wasbare mondkapjes zijn iets duurder. Vaak zo’n €8,00 – €12,00
 • Het voordeel hiervan is dat je ze kunt uitwassen en vaker kunt dragen
 • Een stuk duurzamer, en op de lange termijn een voordelige keuze. 

Laagste prijs mondmaskers 

Reis je regelmatig met de trein, bus, metro of tram? Dan is het belangrijk dat je voldoende mondmaskers in huis hebt. Wie in het OV reist zonder bescherming riskeert een boete van €95,00. Met zo’n niet-medisch masker bescherm je overigens niet jezelf tegen het coronavirus. Je verkleint de kans dat jij anderen besmet. En dat kan nodig zijn. Nu de treinen en bussen steeds voller raken is het niet altijd mogelijk om de 1,5 meter afstand te houden. Een drielaags masker dragen is dus ook nog eens een heel verantwoorde keuze.

Top-10 goedkope mondkapjes mei 2024

WinkelAantalPrijsPrijs per mondkapjeMeer info
Hulpmiddelwereld50€8,99€0,18Bekijk aanbieding
Blokker50€5,49€0,11Bekijk aanbieding
Koopjedrogisterij.nl50€4,79€0,09Bekijk aanbieding
Plein.nl50€5,99€0,12Bekijk aanbieding
Voordeeldrogisterij.nl50€8,95€0,18Bekijk aanbieding
Drogisterij.net50€6,77€0,13Bekijk aanbieding
De goedkoopste wegwerpmaskers bij grote Nederlandse retailers

Welk type mondkapje is het meest voordelig?

Wie regelmatig met het OV reist heeft in principe 2 opties. Wegwerpmaskers voor eenmalige gebruik en de herbruikbare maskers die je kunt wassen. Beide producten hebben een aantal voordelen en nadelen. Wegwerpmaskers zijn het gemakkelijkst. Je zet ze op, en na gebruik gooi je ze weg. Wie vaker een beschermingsmiddel nodig heeft kan ook kiezen voor een wasbaar alternatief. Je kunt deze kapjes namelijk vaker gebruiken wat duurzaam is, en op lange termijn ook veel goedkoper. 

Wegwerpmaskers
Deze vind je vaak in grote verpakkingen van 10, 20, 50 stuks of nog meer. Zo’n pak met 50 maskers kost ongeveer €20,00. Dit komt neer op €0,40 per stuk. Bij groothandels vind je vaak ook grotere bulkverpakkingen met 200 stuks of zelfs 500 stuks. Op die manier daalt de stukprijs al snel naar €0,20 of lager. Wie dus veel maskers gaat gebruiken doet er verstandig aan om gebruik te maken van deze grote verpakkingen. 

Herbruikbare maskers
Reis je niet structureel met het OV? Dan kan je ook kiezen voor een wasbaar mondkapje. Deze kan je na gebruik uitwassen op 60 graden en opnieuw gebruiken. Deze herbruikbare mondkapjes heb je in allerlei soorten, kleuren en met printjes. Ze voelen iets kwalitatiever aan dan de wegwerpkapjes. Reken op ongeveer €7,50 tot €15,00 per stuk. Er zijn ook extra voordelige familiepacks met maskers voor het hele gezin. Deze zijn omgerekend erg voordelig. 


Wat zijn op dit moment de goedkoopste mondkapjes?

De goedkoopste mondkapjes zijn op dit moment de niet-medische wegwerpmaskers. Een doos met 50 stuks bestel je al vanaf €8,99. Dit komt neer op €0,18 cent per mondkapje.

Zijn stoffen maskers voordeliger dan wegwerpmaskers?

Stoffen maskers kan je eenvoudig uitwassen en vaker dragen. Op de lange termijn is dit dus een slimme investering. Een stoffen masker kan je 30 tot wel 80 keer uitwassen. Dit is dus een stuk goedkoper dan steeds een nieuw wegwerpmasker dragen.

Hoe kan ik nog meer besparen op mijn mondkapjes?

Je kunt nog meer geld besparen door grote verpakkingen te kopen. Hoe groter de verpakking, hoe lager de prijs per masker. Een andere tip is om online prijzen te vergelijken. Webwinkels als Bol.com, Amazon of Wehkamp hebben regelmatig flinke kortingen. Je kunt ook profiteren van een outlet van oude collectie. Een andere manier om te besparen is zelf je mondkapjes maken.