hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Niet-medische mondkapjes kopen

Ben je op zoek naar goedkope niet-medische mondkapjes? Op Vergelijkmondkapjes.nl verzamelen we voor jou de beste aanbiedingen en deals. Op die manier profiteer jij van de goedkoopste niet-medische mondmaskers. Deze maskers zijn bedoeld voor in het openbaar vervoer. Ook kan je ze dragen op straat of in winkels. Belangrijk: dit type masker beschermt niet te drager. Het is puur bedoeld om de kans te verkleinen dat jij het virus verder verspreidt. Op deze pagina vertellen we je welke niet-medische mondneusmaskers er zijn, waar je ze kunt kopen en waar je allemaal op moet letten. 

 • Niet-medische mondkapjes zijn maskers die niet voldoen aan de geldende Europese richtlijnen en kwaliteitseisen
 • Deze maskers hebben doorgaans een heel lage filtercapaciteit. 
 • Ze verkleinen enkel de kans dat jij het virus verder verspreidt, je bent met zo’n masker zelf dus niet bescherm tegen virussen zoals COVID-19
 • Om die reden wordt dit type masker alleen geadviseerd om te gebruiken in de openbare ruimte. 
 • De niet-medische mondkapjes zijn nu verplicht om te tragen in het OV. Ook op straat of in de winkel kan je ze opdoen. 
 • Deze maskers zijn niet bedoeld voor de zorg. Daar worden enkel medische mondmaskers gebruikt. 

Waar kan ik niet-medische mondkapjes kopen?
Niet-medische maskers zijn ruim verkrijgbaar bij supermarkten, drogisterijen, apotheken en verschillende andere winkels. Ook online is er een ruim aanbod. In de tabel hieronder vind je de beste verkooppunten. Je kunt hier gemakkelijk jouw favoriete beschermingsmiddelen bestellen en (gratis) laten thuisbezorgen. 

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen

Welke niet-medische mondmaskers zijn er?

Als je op zoek bent naar niet-medische mondmaskers (bijvoorbeeld om te dragen in de trein) dan heb je eigenlijk 3 opties. Hieronder vertellen we je in het kort meer informatie over de 3 verschillende types, en leggen we uit wat de voor- en nadelen zijn. 

 1. Goedkope wegwerpmaskers kopen voor eenmalige gebruik
 2. Herbruikbare mondkapjes kopen die je na gebruik in de was kunt doen
 3. Zelf een mondkapje maken van textiel

Wegwerpmaskers
Dit zijn de herkenbare blauwe mondkapjes die vaak bestaan uit 3 verschillende lagen. Met dit masker zorg je ervoor dat kleine druppeltjes uit mond of neus niet worden verspreid in je omgeving. Zo verklein je de kans dat jij anderen besmet. Je kunt ze maximaal 4 uur dragen, en je dient ze na gebruik direct weg te gooien. De stukprijs ligt gemiddeld rond de €0,30 p/stuk. Het voordeel is de lage stukprijs en het gemak. Nadeel is dat het niet echt duurzaam is, en dat het erg duur wordt als je dagelijks een of meer maskers gebruikt.

Herbruikbare mondmaskers
Dit type wordt vaak gemaakt van meerdere lagen katoen en/of kunststof polypropyleen. Doordat je het na gebruik kunt uitwassen kan je het meerdere keren dragen. Stelregel is dat je 1 mondkapje ongeveer 80 keer kunt uitwassen. Op de lange termijn is dit dus een heel duurzame en voordelige keuze. De wasbare maskers heb je in allerlei kleuren met toffe prints. Ook hippe merken als G-star of Chasin verkopen dergelijke maskers. Het lijkt meer en meer een fashion-item te worden. 

Zelf een mondkapje maken
Je kunt ook relatief simpel zelf een mondkapje in elkaar knutselen. Hiervoor kies je textiel dat geschikt is om in contact met je huid te komen. Denk bijvoorbeeld aan materiaal zoals oude lakens, theedoeken of een t-shirt. Je kunt ook een nieuwe lap textiel kopen. Zorg dat je het voor gebruik eerst uitwast op 60 graden, en doe dit ook na elk gebruik. De Rijksoverheid biedt duidelijke richtlijnen voor het zelf maken van een mondmasker. Uitgangspunt is dat het dik genoeg is, en dat het masker goed aansluit op mond en neus. 

Wat zijn niet-medische mondkapjes?

Niet-medische mondkapjes zijn maskers die niet hoeven te voldoen aan strenge Europese kwaliteitseisen en richtlijnen. Ze verkleinen de kans dat de drager het virus verspreidt. Als drager van zo’n masker ben je dus niet beschermt tegen het COVID-19 virus.

Waarvoor zijn niet-medische maskers bedoeld?

Deze maskers zijn bedoeld voor in het Openbaar Vervoer. Ook op plekken waar de anderhalve meter afstand niet gehouden kan worden kan zo’n niet-medisch masker gebruikt worden.

Wat kost een niet-medisch mondkapje?

Wegwerpmaskers zijn er vanaf €0,30 p/stuk. Herbruikbare maskers van bijvoorbeeld textiel zijn er vanaf €5,00. Deze wasbare maskers kan je vaker gebruiken.