hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Pijnstilling bij griep

Wie geen griepvaccin haalt of hier te laat mee is, loopt elk jaar weer het risico om door het influenzavirus te worden besmet. Wanneer een patiënt niest of hoest komen er kleine slijmdruppeltjes vrij die het virus verspreiden. Ook via een ‘besproeid’ oppervlak als speelgoed, een deurklink of een toetsenbord kunt u het virus oppikken. Wanneer u uw hand naar uw gezicht brengt, krijgt het griepvirus vrij spel.

Medicijnen voor griep

Het resultaat van de besmetting is minimaal een week lang griep. Tegen dit virus bestaat geen medicijn, maar dus wel een vaccin. Het zit zo: het enige geneesmiddel voor griep zijn antilichamen. Deze maakt uw lichaam zelf aan, of u krijgt ze geïnjecteerd door middel van een griepprik.

Griep gaat gepaard met allerlei vervelende symptomen: keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, koorts en een loopneus die later overgaat in een verstopte neus. Geen wonder dat veel mensen, ook om te voorkomen dat ze anderen besmetten, ervoor kiezen om gedurende hun griepperiode thuis te blijven en pijnstilling toe te passen.

Welke pijnstillers u kunt gebruiken

Vooral de pijn die griep veroorzaakt kan u behoorlijk uitputten. Tot de middelen de pijnstilling bieden, behoren de bekende zuigtabletten van Strepsils. Tot urenlang na gebruik verzachten deze de keel nog, wat dit middel uitstekend geschikt maakt voor wie op het werk of onderweg is. Heeft u last van opgezette klieren, dan zal uw lichaam uw dankbaar zijn voor de ontstekingsremmende werking van Strepfen-capsules.

Wie griep onder de leden heeft, dient er goed aan zoveel mogelijk te rusten, warm te blijven en voldoende vocht te drinken: tenminste 2 liter water per etmaal. Een middel dat u helpt aan dit minimum te komen en tegelijkertijd pijnstilling geeft, is Citrosan. Deze warme citroendrank bevat paracetamol waarmee u de pijntjes te lijf gaat. Ook zit er vitamine C in deze verkwikkende drank. Hiermee geeft u uw immuunsysteem de nodige boost.