hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes om te sporten

Zoek je een mondkapje om mee te sporten? Ook sporters willen zichzelf en anderen beschermen tijdens het fitnessen, hardlopen, fietsen, of andere sporten. Op deze pagina lees je daarom meer informatie over geschikte mondmaskers om te sporten. Dit zijn stuk voor stuk hygiënische maskers met een comfortabele pasvorm. Daarnaast blijven ze – ondanks al je inspanningen – droog aanvoelen. Het perfecte mondkapje voor een flinke inspanning dus! 

  • Mondkapjes voor sporters zijn hygiënische maskers met een hoog draagcomfort
  • De condens van de uitgeademde lucht wordt slim aan de buitenlucht afgegeven. Op die manier blijft het masker droog aanvoelen
  • Daarnaast zijn mondmaskers om mee te sporten licht, ademend en vochtafstotentd
  • Je kunt sportmaskers eenvoudig uitwassen en dus weer opnieuw gebruiken
Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen

Welke mondmaskers zijn geschikt om mee te sporten?

Ga je sporten en wil je graag jezelf en anderen beschermen? Dan is het goed om een speciaal masker te kopen. Niet elk mondkapje is geschikt om te sporten. Hieronder benoemen we de belangrijkste kenmerken waar je op moet letten bij het kopen van een mondkapje voor sporters:

  • Ergonomisch: het is belangrijk dat het masker goed aansluit en dat deze een perfecte pasvorm heeft zodat het niet gaat irriteren wanneer je aan het sporten bent
  • Licht: Door gebruik te maken van slimme en lichte materialen voel je bijna niet dat je een masker op hebt
  • Ademend: als je aan het sporten bent ga je vanzelf sneller ademhalen. Het is dan ook belangrijk dat je optimaal kan blijven ademen. Dankzij een slim ventiel of het gebruik van het juiste materiaal kan je moeiteloos blijven ademen terwijl je aan het rennen, fietsen of fitnessen bent
  • Snel drogend: Je wilt niet dat je mondmasker nat blijft aanvoelen wanneer je aan het sporten bent. Dit geeft een onhygiënisch gevoel. Door het gebruik van de juiste materialen drogen deze sportmondkapjes extreem snel en blijven ze dus fijn aanvoelen
  • Wasbaar: sportmaskers zijn duurder dan reguliere maskers. Het is dus belangrijk dat je het kunt uitwassen en meerdere keren kunt gebruiken. 

Bij welke sporten is een mondkapje verplicht?

Inmiddels neemt de overheid het gebruik van mondkapjes echt serieus. Op veel plekken is een mondkapje zelfs verplicht. Voor sporters wisselt dit per situatie. In de buitenlucht is het niet noodzakelijk. Maar voor sommige binnensporten is het wel belangrijk of zelfs verplicht om beschermende middelen te dragen. In de tabel hieronder vind je per sport meer informatie. 

 

SportVerplicht?
HardlopenNee
Fietsen / wielrennenNee
Fitness / sportschoolVerschilt per sportschool. Vaak alleen als je niet aan het sporten bent (bij binnenkomst, kleedkamer)
TennisVerschilt per tennishal
WandelenNee
Bij welke sporten is een mondkapje verplicht?

Het gebruik van mondkapjes in de sportschool

Fitness je graag? Dan wil je natuurlijk weten of ook hier een gezichtsmasker verplicht is. Op dit moment is er nog niet één duidelijk beleid in de fitness. Bij steeds meer sportscholen is een mondkapje verplicht als je niet aan het sporten bent. Dus als je binnenkomt, in de omkleedruimte, als je advies vraagt bij je fitnessinstructeur, en als je weer naar buiten loopt. Vraag even bij jouw eigen sportschool na wat het beleid is. Vaak wordt dit ook wel aangegeven in de sportschool zelf. 

Wat is een geschikt mondkapje om mee te sporten?

Let op een goede pasvorm, een ademend materiaal en let erop dat het masker snel droogt. Daarnaast is het belangrijk dat het mondkapje wasbaar is en je deze opnieuw kunt gebruiken.

Moet ik verplicht een mondkapje dragen als ik sport?

Een verplichting geldt op dit moment in openbare binnenruimtes. Veel sporten als hardlopen, wandelen of fietsen kan je dus zonder masker blijven doen. Voor binnensporten als fitness geldt meestal dat je verplicht een masker moet dragen bij binnenkomst, in de kleedkamer en als je weer naar huis gaat.