hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Hansweert

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Hansweert? Per 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook gewoon buiten zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: Het RIVM is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Hier lees je nuttige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Hansweert? Je vind hier adresgegevens van winkels die dichtbij zijn. Kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste online shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

  • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
  • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
  • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
  • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
  • De niet-professionele producten koop je bij verschillende winkels in en rondom Hansweert. Onder andere bij de Jumbo & Blokker.
  • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Conrad.nl of Gezondheidswebwinkel.nl.
  • Let op: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Hansweert?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondmaskers kan je kopen bij de grotere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online winkels is er een enorm assortiment. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. Sommige hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Hansweert centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht bekijk je meerdere plaatselijke retailers rondom de gemeente Reimerswaal (provincie Zeeland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKanaalstraat 74388 BJOost-Souburg
Trekpleistert Rond 184285 DEWoudrichem
DA DrogistLange Zelke 504381 GAVlissingen
EtosGildeweg 64383 NKVlissingen
GammaGovert Flincklaan 74383 WBVlissingen
KarweiMortiereboulevard 84336 RAMiddelburg
PraxisGildeweg 84383 NKVlissingen
XenosHavenplein 19214301 JDZierikzee
HemaLange Zelke 64381 GAVlissingen
ActionSpuistraat 224381 HRVlissingen
BlokkerGildeweg 64383 NKVlissingen
PrimeraKanaalstraat 44388 BMOost-Souburg
WibraLange Zelke 184381 GAVlissingen
ZeemanKanaalstraat 294388 BJOost-souburg
Albert HeijnOude Torenstraat 374401 EHYerseke
JumboDorpsstraat 904413 CEKrabbendijke
AldiSluisweg 264416 RLKruiningen
LidlPapegaaienburg 64386 DAVlissingen

Online verkooppunten april 2024

Heb je klachten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Hansweert? Bij de webwinkels zijn er uitgebreide opties. Probleemloos online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hierbij bekijk je enkele erkende webshops met een ruim aanbod, lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Kruiningen, Oostdijk, Waarde, Krabbendijke en Rilland.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-hansweert-4417

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Deze categorie kan worden gebruikt in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn volop verkrijgbaar in Hansweert. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is ontzettend belangrijk. De overheid omschrijft dit als volgt:

  1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
  2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
  3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
  4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
  5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
  6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: dinsdag 30 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Hansweert? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop en oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Wees er zeker van dat het kapje alle zones bedekt; je neus en mond (volledig afgesloten). In de bijgaande video wordt verdere uitleg gegeven. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Gelaatsmasker.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Hansweert?
Nee, dit is niet verplicht. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het OMT: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.reimerswaal.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,10 p/masker. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Hansweert kosten ongeveer €7,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel werkbaar. Deze maskers vind je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat bedoeld is om op de huid te dragen. Gebruikte theedoeken of lakens zijn acceptabel.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Je mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Rilland-Bath, Hansweert, Oostdijk.

Plaats een reactie