hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Zeeland

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Zeeland? Vanaf deze zomer mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook in de openbare ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Let op: Het kabinet raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier lees je nuttige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zeeland? Je treft hier een lijst met verkooppunten die dichtbij zijn. Liever niet naar de winkel? Er is een oplossing. Je vind hier een overzicht met de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juni 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele producten koop je bij verschillende winkels in en rondom Zeeland. Denk aan de COOP of Blokker.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Zalando.nl en Internetdrogisterij.nl.
 • Let op: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Bekijk ook de mogelijkheden in Schouwen-Duiveland, Middelburg, Veere, Vlissingen, Reimerswaal, Kapelle, Borsele, Goes, Noord-Beveland, Sluis, Terneuzen, Hulst, Tholen,

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoen, stof, textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de goede manier draagt verminder je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Veel winkels verkopen ze wel in Zeeland. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.