hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Neerkant

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Neerkant? Per 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook verder om ons heen komen we het mondmasker meer en meer tegen. Let op: Het kabinet beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker bekijk je waardevolle info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Hoe werkt het precies, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Neerkant? We bieden een lijstje met retailers in de regio. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Verderop tref je een lijst met de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in april 2024.

  • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
  • Niet-medische kapjes worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
  • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
  • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
  • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Neerkant. Bijvoorbeeld de PLUS of DA.
  • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl + Deonlinedrogist.nl.
  • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Neerkant?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische kapjes vind je bij verschillende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online winkels kan je kiezen uit een ruim aanbod. Doorgaans verkoopt men wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. Sommige hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Neerkant centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij bekijk je de grotere plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Deurne (provincie Noord-Brabant) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatWolfsberg 255751 GXDeurne
TrekpleisterHeistraat 365701 HPHelmond
DA DrogistStationsstraat 375751 HBDeurne
EtosWolfsberg 125751 GXDeurne
GammaEngelseweg 2345705 AKHelmond
KarweiWitvrouwenbergweg 115711 CNSomeren
PraxisStationsstraat 1225751 HJDeurne
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaWolfsberg 155751 GXDeurne
ActionHeuvel 385751 HLDeurne
BlokkerStationsstraat 105751 HEDeurne
Primerade Wever 45751 KTDeurne
WibraVeestraat 445701 RDHelmond
ZeemanWolfsberg 25751 GXDeurne
Albert HeijnWolfsberg 205751 GXDeurne
JumboStationsstraat 435751 HBDeurne
AldiJulianastraat 505721 GLAsten
LidlVlierdenseweg 45753 ADDeurne

Online verkooppunten april 2024

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Neerkant? Online is er een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder achterhaal je een aantal populaire webwinkels met veel keuze, lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen Liessel, Vlierden, Beek en Donk, Mariahout en Lieshout.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-neerkant-5758

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een aanvulling op de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Neerkant. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook essentieel. De regering geeft de volgende aanwijzingen:

  1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
  2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
  3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
  4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
  5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
  6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: dinsdag 30 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Neerkant? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt of stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg ervoor dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Let op: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor mannen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Neerkant?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.deurne.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,50 p/stuk. Deze kosten je circa €0,75 p/masker. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Neerkant koop je vanaf plusminus €10,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen goed. Deze categorie maskers sla je in bij een supermarkt of drogist. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Oude t-shirts of zakdoeken zijn werkbaar.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Deurne, Vlierden, Liessel, Neerkant, Helenaveen.

Plaats een reactie