hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Deurne

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Deurne? Momenteel zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook in de openbare ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: Het OMT adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website verzamel je handige info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Hoe werkt het precies, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Deurne? Je vind een handig overzicht met retailers uit jouw eigen omgeving. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Dat is niet erg. Wij tonen de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is er om je omgeving te beschermen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Deurne, zoals de Aldi + Action.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl en Internetdrogisterij.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Deurne?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken moet je zelf kopen. Deze niet-medische maskers zijn te koop bij diverse drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webwinkels is het aanbod groot. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De populaire hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Deurne centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder tref je verschillende lokale shops rondom de gemeente Deurne (provincie Noord-Brabant) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn er al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatWolfsberg 255751 GXDeurne
TrekpleisterHeistraat 365701 HPHelmond
DA DrogistStationsstraat 375751 HBDeurne
EtosWolfsberg 125751 GXDeurne
GammaEngelseweg 2345705 AKHelmond
KarweiWitvrouwenbergweg 115711 CNSomeren
PraxisStationsstraat 1225751 HJDeurne
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaWolfsberg 155751 GXDeurne
ActionHeuvel 385751 HLDeurne
BlokkerStationsstraat 105751 HEDeurne
Primerade Wever 45751 KTDeurne
WibraVeestraat 445701 RDHelmond
ZeemanWolfsberg 25751 GXDeurne
Albert HeijnWolfsberg 205751 GXDeurne
JumboStationsstraat 435751 HBDeurne
AldiJulianastraat 505721 GLAsten
LidlVlierdenseweg 45753 ADDeurne

Online maskers kopen mei 2021

Heb je klachten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Deurne? Bij de webshops profiteer je van het grootste aanbod. Zonder gedoe online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel vind je een aantal populaire webwinkels met een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Laarbeek, Asten, Someren, Helmond en Son en Breugel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-deurne-5753

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Mits je ze juist gebruikt reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn volop verkrijgbaar in Deurne. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. De regering hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Deurne? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een oude kussensloop + oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Let erop dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Wasbare mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Deurne?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het OMT: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.deurne.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,05 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Deurne zijn wat kostbaarder, +/- €7,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter van bijv. textiel prima. Dit type maskers vind je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat bedoeld is om op de huid te dragen. Producten als kussenslopen of dekbedovertrek zijn acceptabel.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Deurne, Vlierden, Liessel, Neerkant, Helenaveen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie