hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes voor brildragers

Iedereen die een bril draagt en wel eens een mondkapje op heeft zal de irritatie herkennen. Op het moment dat je een mondkapje draagt begint je bril te beslaan. Vervelend, maar gelukkig kan je er wel wat aan doen. Op deze pagina lees je een aantal handige tips en tricks om het dragen van een mondkapje voor brildragers wat gemakkelijker te maken. 

 • Als je een mondmasker draagt dan gaat de lucht die je uitademt omhoog, precies richting je bril
 • Deze warme waterdamp gaat vervolgens condenseren op de koude brilglazen
 • Hierdoor kan jij niet meer goed door je bril kijken, en dat is vervelend!
 • Gelukkig zijn er verschillende tips en tricks die je kunt toepassen om dit probleem te voorkomen of te verminderen
 • Op deze pagina geven we je een aantal praktische en concrete tips!
 • Bekijk en vergelijk ook deze trendy en hippe maskers

mondkapje-brildragers

Een beslagen bril door het dragen van een mondmasker? Zo kom je er vanaf

Niemand zit te wachten op een beslagen bril. Je ziet niet meer helder, en dat is vervelend. Toch zien we dat veel mensen die een mondkapje dragen hier last van hebben. Daarom hebben we hieronder een aantal tips geformuleerd die jou van het probleem van condens op je brilglazen kunnen afhelpen. Bekijk ook onze tips voor mensen met een hoorapparaat

Kies een masker dat goed aansluit
Allereerst is het belangrijk dat het mondkapje dat je draagt goed aansluit op je neus. Zo voorkom je dat hier een opening ontstaat war de condensatie kan ontsnappen wat er voor zorg dat jouw bril beslaat. Sommige mondkapjes hebben een neusklem of metalen strip dat hierbij kan helpen. 

Zet je bril iets op ja masker
Iets anders wat kan helpen is je bril een klein stukje op je masker te zetten. Zo blokkeer je de lucht die anders onder je glazen terecht zou komen. Doe je masker ook weer niet te hoog, want anders heb je kans dat het masker onderaan niet goed aansluit waardoor je alsnog druppels verspreidt. 

Wassen met zeep
Een andere tip is om aan het begin van de dag jouw bril te besprenkelen met een afwasmiddel en warm/lauw water. Veeg de bril vervolgens schoon met een brillendoekje of laat het door de lucht drogen. Hierdoor ontstaat een laag je op je bril wat zorgt dat de glazen niet zo snel beslaan. 

Gebruik scheerschuim
Een andere tip die bij sommige brildragers met een mondkapje goed werkt is het gebruiken van scheerschuim. Breng een klein beetje scheerschuim op de brillenglazen aan en spoel het voorzichtig weer af en laat het drogen of gebruik een brillendoekje. Het scheerschuim laat een soort beschermlaagje achter wat voorkomt dat je bril snel beslaat. 

Anti Condens Spray gebruiken
Er zijn ook speciale Anti Condens Sprays op de markt die je kunt aanbrengen op je bril. Spuit de glazen in en droog ze voorzichtig af met een doekje. De spray zal z’n werk doen en je brillenglazen zullen minder snel beslaan bij het dragen van een mondmasker.