hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Hippe mondkapjes

Op zoek naar hippe mondkapjes? Nu heel Nederland verplicht een mondmasker moet dragen in de trein is er een enorme nieuwe markt ontstaan. Je ziet tegenwoordig de meest trendy mondkapjes voorbij komen. In felle kleuren, met opvallende patroontjes of juist van hippe merken zoals Chasin of Marc O’Polo. Het grote voordeel van deze vrolijke of stijlvolle mondmaskers is dat je ze na gebruik kunt uitwassen. Op die manier kan je ze dus blijven gebruiken. Een hippe, duurzame en betaalbaar beschermingsmiddel voor in het openbaar vervoer!

 • Per 1 juni 2020 zijn niet-medische mondkapjes verplicht in het OV
 • Reizigers kunnen kiezen tussen goedkope wegwerpmaskers of duurzame wasbare/herbruikbare maskers
 • Deze laatste categorie biedt volop keuze in vrolijke en stijlvolle hippe mondkapjes
 • Je vind ze van veel bekende fashionmerken zoals Chasin of Tommy Hilfiger
 • Maar ook kleinere naaiateliers maken de gaafste mondmaksers die je rechtstreeks bij hen kunt kopen
 • Het beste kun je kiezen voor een dubbellaags mondkapje van katoen
 • Optioneel kan je kiezen voor een (wisselbaar) filter voor extra bescherming
 • Let op: hippe mondmaskers zijn niet bedoeld om jezelf te beschermen tegen virussen zoals Covid-19. Het is enkel een manier om de kans te verkleinen dat je anderen besmet

Trendy mondkapjes online bestellen

Mondkapjes maken steeds meer deel uit van het Nederlandse straatbeeld. Wat we zien is dat veel mensen gebruik maken van hippe katoenen herbruikbare maskers. Deze hebben een veel vlottere en positievere uitstraling dan de (goedkopere) wegwerpmaskers. Een uniek design lijkt het goed te doen, met name onder jongeren. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van zulke populaire designs. 

Populaire merken met modieuze mondkapjes
Inmiddels heb je de keuze uit flink wat modieuze mondmaskers. Zowel van bekende als minder-bekende merken. Hieronder vind je een lijst met merken waar je naar kunt kijken als je op zoek bent naar een kapje dat aansluit bij jouw persoonlijke stijl. 

Wat zijn hippe mondkapjes?

Dit zijn wasbare en herbruikbare mondkapjes met een stijlvol design. Denk aan een opvallende kleur of een tof design. Steeds meer grote fashionmerken komen ook met trendy mondkapjes op de markt. Het gaat altijd om niet-medische maskers die bedoeld zijn om anderen te beschermen, en niet jezelf.

Wat kosten zulke trendy mondmaskers?

De herbruikbare maskers met een vrolijk en stijlvol design kosten tussen de €5,00 oplopend tot wel €50,00. Er zit niet veel verschil in kwaliteit of beschermingsfactor. Je betaalt vaak meer voor de bekendere merken en unieke designs.

Hoe veilig zijn deze hippe maskers?

De hippe maskers beschermen alleen anderen, en niet jezelf. Het zijn daarom ook niet-medische maskers. Koop bij voorkeur een dubbellaags masker. Deze houdt druppels uit neus en mond zo goed mogelijk tegen. Optioneel kan je kiezen voor een masker met een filter.

Zijn deze modieuze mondkapjes geschikt voor het openbaar vervoer?

Ja, deze mag je dragen in het openbaar vervoer. Je hoeft het niet te dragen op het perron. Ook in de openbare ruimte is een mondmasker niet verplicht. Het kabinet geeft aan dat – zolang het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden – een niet-medisch masker dragen niet nodig is.