hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapje voor klein hoofd

De pasvorm van een mondkapje is erg belangrijk voor een goede bescherming. Voor mensen met een klein gezicht kan het lastig zijn om een goede pasvorm te kiezen. Een mondmasker dat goed aansluit bij een kleine neus bijvoorbeeld, of strakke elastiekjes rondom kleinere oren, zorgen ervoor dat je beter beschermt bent. Op deze pagina lees je tips en adviezen van onze experts rondom het thema “mondkapjes voor smalle gezichten”. Wil je liever nu direct snel een aantal producten bestellen? Kies dan uit een van de aanbiedingen hieronder:

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen

Mondkapjes voor smal gezicht

Een te los hoofdmasker zit niet lekker en voelt ook niet comfortabel. Wanneer je naar buiten gaat wil je zonder nadenken goede bescherming hebben. Zeker nu er een draagverplichting wordt ingesteld (oktober 2020). Vaak is een standaard mondkapje te groot voor kleine hoofden. In de tabel hieronder kun je de afmetingen vinden die wij aanraden voor een smalle pasvorm. 

PasvormAfmetingLeeftijdsindicatie
Extra klein11 – 12,5 cmtot 5 jaar
Klein12,5 – 14 cmtot 8 jaar
Small14 – 15 cmtot 15 jaar
Tabel met aangeraden gemiddelde afmeting

Natuurlijk kunnen ook volwassenen een klein mondkapje bestellen. Niet iedereen heeft namelijk een groot hoofd. Het is dus niet uitsluitend voor kinderen bedoeld. Wij raden aan om goed te kijken op de verpakking of in de productomschrijving wat de omvang van het gelaatsmasker is. Een kleine maat is soms ingewikkeld te vinden. Let goed op of bijvoorbeeld de elastiekjes aangetrokken kunnen worden om het mond neus masker kleiner te maken.

Kleine neus in mondmasker

Voor iedereen die een smalle neus heeft is een mondkapje met neusklem aan te raden. Deze neusbeugel klem je om je neus om de pasvorm optimaal te maken. Smalle neuzen zijn op die manier optimaal beschermd en je beperkt daarmee openingen in een te loszittend mond-neus-kapje. Er kunnen anders eenvoudig virusdeeltjes lang de zijkanten van het hoofd binnenkomen.


Wat zijn nadelen van een te klein mondkapje?

Er zijn een aantal minpunten aan te kleine producten. Bijvoorbeeld dat het te strak zit. Hierdoor krijg je last van jeuk, schuurplekken en wordt ademen moeilijker. Daarnaast gaat het hoofdmasker op deze manier veel sneller kapot (en moet je weer een nieuwe kopen).

Hoe weet ik of ik een klein mondmasker nodig heb?

In de supermarkt zijn vaak standaard formaten te koop. Wanneer je merkt dat deze kapjes te los zitten om je smalle hoofd, dan weet jij dat je een strakker mondkapje nodig hebt. Zoek dan specifiek naar een slim-fit pasvorm. Een kleiner mond-neus masker sluit goed aan bij je neus, wangen en ogen en biedt ook voor brildragers uitkomt.

In welke kleuren zijn ze verkrijgbaar?

Elke type is in principe verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. De kleine niet-medische mondkapjes vind je in wit, zwart en grijs, maar ook in vrolijke kleuren als groen, blauw, rood, roze en geel (of eventueel motiefjes).

Werkt het ook met kleine oren?

Wanneer jij smalle oren hebt kan het zijn dat het elastiek niet goed blijft zitten. Je kunt er in dat geval voor kiezen om een verstelbaar mondkapje te bestellen. Hieraan zit aan beide kanten een koord dat je kunt aantrekken.