hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapje voor groot hoofd

Op zoek naar een mondkapje voor een groot hoofd? Op vergelijkmondkapjes.nl vind je snel en eenvoudig het perfecte masker dat past bij jouw situatie of wensen. Wanneer je een wat groter gezicht of een grote neus hebt dan kan het dragen van een mondmasker best lastig zijn. Veel van de gangbare kapjes die je bij de drogisterij kunt kopen zijn vaak te klein. Ze zitten net te strak en dat geeft niet het optimale comfort. Een te klein mondkapje kan misschien fijn lijken maar het is een stuk onhandiger als je bijvoorbeeld gaat praten. 

  • Mondkapjes zijn er in allerlei maten en groottes
  • Voor volwassenen met een groot hoofd adviseren wij de grote mondkapjes maat L of maat XL
  • Deze hebben een omvang van 17 – 20 centimeter, en zijn dus net wat groter
  • Dit geeft extra comfort: het masker blijft goed zitten en je kunt er ook nog fatsoenlijk mee praten

Een mondmasker voor een groot gezicht kopen

Wil je direct een mondmasker voor een groot gezicht bestellen? Dat kan heel eenvoudig online. Bij online aanbieders zoals Wehkamp, Blokker of online drogisterijen als Plein.nl vind je een ruim assortiment en de beste deals. Zij hebben bovendien comfortabele maskers met een fijne neusklem die goed blijft zitten. Wanneer je kijkt naar maskers voor een grote neus of een groot gezicht dan kom je al snel uit op een wegwerpmasker. Deze stoffen/katoenen maskers zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Hieronder vind je de beste online shops waar je de juiste maat kunt vinden. Veel winkels verkopen ook extra grote mondkapjes. 

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen

Mondkapjes in grote maat kopen 

Inmiddels geldt er een landelijke plicht voor het dragen van een mondmasker. Het is dan wel zo prettig als deze in de juiste maat hebt. Dus niet te klein, maar ook niet te groot. Heb je trouwens juist een klein gezicht? Zie dan ook de maskers voor een klein hoofd. In de maattabel hieronder vind je de meest voorkomende maten inclusief de omvang van het masker in centimeters. Je kunt met bijvoorbeeld een touwtje eenvoudig de omvang van jouw eigen hoofd opmeten. 

MaatOmvangOmschrijving
M15 – 16 cmvoor (jong)volwassenen met gemiddeld gezicht
L16 – 17 cmvoor iets groter gezicht
XL17 – 20 cmvoor mensen met een groot hoofd
Zijn er mondkapjes voor mensen met een groot hoofd?

Ja, mondkapjes zijn er in verschillende maten. Volwassenen met een groter gezicht kunnen kiezen voor een maat L of XL. Deze hebben een omvang tot wel 20 centimeter.

Wat voor mondmasker heb ik nodig voor een grote neus?

Heb je juist een grote neus, en wil daarom het masker niet goed zitten? Kies dan voor een mondkapje met een extra stevige neusklem/neusbeugel zodat het kapje goed blijft zitten.

Welk type mondkapje adviseren jullie voor mensen met een groot gezicht?

Stoffen mondkapjes zijn vaak verstelbaar en kan je dus beter aanpassen op het formaat van jouw gezicht. Het voordeel van een wegwerpmasker is dat het wat meer uitrekbaar is en ze standaard een neusklemmetje hebben zodat deze goed aansluit op een (grote) neus.

Wat is een earsaver?

Met een earsaver kan je het mondmasker op een meer comfortabele manier dragen. Het elastiek komt namelijk niet meer achter je oren. Dit scheelt irritatie en is minder pijnlijk. Het is een handig hulpmiddel voor mensen met een groot hoofd waarbij het elastiek anders te strak achter de oren zit.