hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Wegwerp mondkapjes kopen

Ben je op zoek naar goedkope wegwerp mondkapjes? Op Vergelijkmondkapjes.nl verzamelen wij de beste deals zodat jij extra voordelig jouw eenmalige mondkapjes kunt bestellen. Online zijn ze verkrijgbaar vanaf €0,25. Hoe groter de verpakking, hoe lager de stukprijs. Let op: het betreft hier niet-medische mondmaskers. Deze draag je niet ter bescherming van jezelf, maar alleen om de kans dat jij zelf het virus verspreidt te verkleinen. 

 • Wegwerp mondkapjes zijn niet-medische maskers voor eenmalig gebruik. 
 • Deze wegwerpkapjes zijn geschikt om te dragen in het Openbaar Vervoer.
 • Deze eenmalige maskers kan je maximaal één keer gebruiken. Na gebruik dien je het weg te gooien (restafval).
 • Doorgaans koop je deze wegwerpmaskers in grote verpakkingen van 20, 50 of wel 100 stuks
 • Bij de grote verpakkingen profiteer je van de laagste stukprijs. 
 • Op Bol.com vind je veel externe verkopers met prima wegwerpmaskers vanaf €0,25 p/stuk
 • Let op: de wegwerpmaskers verkleinen enkel de kans dat druppels uit jouw mond of neus zich verspreiden in de lucht. Je bent met zo’n masker dus zelf niet beschermd tegen het virus. 
 • Deze eenmalige mondkapjes hebben een handige neusklem waardoor het goed aansluit op neus en mond

Waar kan ik goedkope wegwerpmaskers kopen?

Inmiddels is er een enorm aanbod van wegwerp mondkapjes. Zowel bij de grote webwinkels als bij grote supermarkten en drogisterijen. Ben je op zoek naar goedkope wegwerp mondkapjes? Dan loont het absoluut om de prijzen met elkaar te vergelijken. De niet-medische mondkapjes voor eenmalig gebruik lijken namelijk allemaal erg op elkaar. Ook zit er vaak maar weinig verschil in kwaliteit. Op die manier is dit dus een goed product om puur op prijs te vergelijken. In de tabel hieronder vind je de beste aanbiedingen

Goedkoopste wegwerp mondkapjes februari 2024

WinkelAantal stuksPrijsPrijs /stuk
Bol.com50€14,30€0,29
Action10€4,99€0,50
Plein.nl50€34,95€0,70
HEMA10€7,00€0,70
Kruidvat20€14,87€0,74
Wat zijn wegwerp mondkapjes?

Wegwerp mondkapjes is een niet-medisch mondmasker die niet voldoet aan de Europese kwaliteitseisen en richtlijnen. Dit in tegenstelling tot de medische maskers. Deze wegwerpmaskers zijn niet-medisch, en hebben een heel lage filtercapaciteit. Daarom wordt dit type niet gebruikt in de zorg, maar alleen in de publieke ruimte. Bijvoorbeeld in de winkel of op straat.

Kan ik dit masker in het openbaar vervoer dragen?

Ja, wegwerpmaskers zijn geschikt om in het openbaar vervoer te dragen. Let er op dat je ze maximaal 1 keer kunt dragen. Reis je op een dag naar je werk en terug? Dan heb je dus twee van deze wegwerp mondkapjes nodig.

Hoe lang kan ik een wegwerpmasker dragen?

Een wegwerp mondmasker kan je ongeveer 4 uur dragen. Daarna dien je het masker veilig weg te gooien en een nieuw kapje op te zetten.

Hoe weet ik of ik een goed wegwerp mondkapje heb?

De mondkapjes die je kunt kopen bij de bekende winkelketens als Kruidvat, Etos, Hema, etc. gaan allemaal door als prima niet-medische maskers. Dat wil zeggen: ze verkleinen de kans dat druppels uit jouw neus of mond in de lucht verspreiden. Vaak hebben deze maskers een GB/ T32610-2016 en EN149:2001+A1:2009 keurmerk.

Wat zijn de kosten van deze eenmalige maskers?

De stukprijs ligt tussen de €0,28 – €1,00 per stuk. Het prijsverschil komt vooral door de verschillende verpakkingen die je kunt kopen. Verpakkingen met 50 of 100 stuks zijn doorgaans een stuk voordeliger dan een set met 5 of 10 kapjes.