hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Zwart mondkapje

Veel mensen willen tegenwoordig een mondmasker met een leuke kleur bestellen. Er is echter ook een grote groep Nederland die het liefst een wat meer onopvallend mond-neus kapje willen dragen. De zwarte mondkapjes zijn daarvoor uitermate geschikt. Deze donkere kleur valt minder op, heeft een strakke en verzorgde uitstraling en is populair bij kinderen en volwassenen. Op deze pagina lees je alles over dit product. Wil je liever direct je eigen zwarte mondkapje kopen? Kies dan uit een van onderstaande aanbiedingen:

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen

Zwarte stoffen mondkapjes

Een van de meest populaire zwarte uitwasbare mondmaskers zijn de stoffen varianten. Deze kapjes kun je dagelijks dragen en vervolgens uitwassen, drogen en opnieuw gebruiken. Ze zijn verkrijgbaar in de tinten signaalzwart, gitzwart, grafietzwart, verkeerszwart en zwartbruin. Soms ook met een motiefje of printje (een combinatie met een andere kleur). Deze stoffen gezichtsbeschermers bieden voldoende bescherming en voldoen aan de wet en regelgeving van de Nederlandse overheid. Je kunt ze eventueel ook zelf maken of kopen voor gemiddeld €7,50.

Zwarte niet-medische mondmaskers

Een alternatief is om te kiezen voor zwarte wegwerp mondkapjes. Deze zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 5 stuks, 10 stuks, 20 stuks, 50 stuks of 100 stuks. Het voordeel hiervan is dat je altijd een nieuw, schoon en fris mondmasker kunt dragen. Het is wel minder duurzaam (slechter voor het milieu). De kosten liggen gemiddeld op €0,20 per stuk. Hoe groter de verpakking, hoe voordeliger de prijs per stuk zal zijn. Ze worden geproduceerd in verschillende zwarttinten (RAL 9017, RAL 9011, RAL 9005, RAL 9004 en RAL 8022).


Wat zijn de voordelen van zwart mondkapjes?

De voordelen van deze kleur zijn groot. Ten eerste staat het erg verzorg. Het heeft een strakke look die vooral goed past bij jongeren. Het is hip en valt niet zoveel op. We zien daarom dat veel mensen kiezen voor een zwart gelaatsmasker wanneer ze eigenlijk geen bescherming willen dragen, maar dit toch moeten (gezien de wet-en-regelgeving).

Zijn er ook nadelen?

Ja die zijn er ook. Je ziet namelijk snel wanneer de stof vies is. Op de donker zwarte mondmaskers kun je elke vlek of stofje goed zien zitten. Je moet ze dus extra goed wassen. Sommige mensen vinden zwarte stof een agressievere en ontoegankelijke kleur. Ze vinden het er enger uitzien dan bijvoorbeeld een standaard zwart niet-medisch wegwerp mondkapje.