hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Chirurgische mondkapjes

Op zoek naar chirurgische mondkapjes? Op Vergelijkmondkapjes.nl vind je uitgebreide informatie en tips bij het kopen van deze professionele IIR-maskers. Een chirurgisch mondmasker is gemaakt van textiel en draag je voor je mond en neus. Let op: met dit type mondmasker ben je zelf niet beschermd tegen virussen zoals COVID-19. Het masker houdt namelijk de allerkleinste deeltjes niet tegen. Dit in tegenstelling tot de FFP-maskers die wel een heel hoge filtercapaciteit hebben. Met een chirurgisch IIR-masker zorg je er wel voor dat jij anderen niet besmet. Dat komt omdat het druppels uit neus en mond effectief tegenhoudt. 

  • Chirurgische mondkapjes worden gebruikt door professionele zorgverleners
  • Het masker zorgt dat je als drager anderen niet besmet. Je bent zelf dus niet beschermd tegen virussen
  • Dit type mondmasker kost tussen de €0,80 en €1,20 p/stuk
  • Chirurgische maskers zijn bedoeld voor de zorg, en dus niet voor particulier gebruik

IIR-mondmaskers kopen

Wil je online IIR-mondkapjes kopen? Deze zijn verkrijgbaar bij een aantal (online) winkels. Het is goed om te weten dat het RIVM voor particulier gebruik alleen de niet-medische mondkapjes adviseert. Dat heeft ook te maken met de schaarste die er in eerste instantie was. Inmiddels zijn er gelukkig weel meer medische mondneusmaskers beschikbaar. 

Waar kan ik chirurgische mondkapjes kopen?
Hulptroepen van Coolblue is een uitstekende manier om IIR-mondkapjes te bestellen. Dit is een speciale webwinkel met mondkapjes voor mensen die voor mensen zorgen. Het is dus niet bedoeld voor particulier gebruik. In deze webwinkel vind je uitstekende type IIR-maskers die zijn gecertificeerd en voldoen aan de NEN-norm EN 14683. Deze zijn online al beschikbaar vanaf €0,78 per stuk (bij afname van 200 stuks).