hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Goedkope FFP-mondkapjes kopen

FFP-mondkapjes zijn speciale ademhalingsbeschermingsmaskers die de drager beschermen tegen rondvliegende deeltjes in de lucht. Het bijzondere van deze mondmaskers is dat ze de ingeademde lucht filteren. Deze medische mondmaksers zijn initieel bedoeld voor professioneel gebruik in de zorg. Je vind ze daarom ook niet bij de meeste webwinkels en drogisterijen. Wel zien we dat het aanbod toeneemt en dat het KN95 FFP-mondkapje ook steeds meer aan particulieren wordt verkocht. Op deze pagina lees je meer informatie over dit beschermingsmasker. Hoe werkt het, welke types zijn er en wat zijn de kosten?

 • FFP-maskers (KN95) zijn speciale mondkapjes die de ingeademde lucht filteren
 • Er zijn 3 types: FFP1, FFP2 en FFP3. Het verschil tussen deze maskers is de filtercapaciteit
 • FFP1 staat voor een filtercapaciteit van ≥ 80%, FFP2 voor ≥94% en FFP3 voor ≥99%
 • Doordat dit type masker in staat is heel kleine deeltjes uit de lucht te filteren ben je met dit mondkapje beter beschermd tegen virussen zoals COVID-19
 • Daarnaast verkleint dit masker de kans dat je anderen besmet doordat het druppels uit neus en mond tegenhoudt (mits je het juist en veilig gebruikt)
 • FFP-mondkapjes zijn altijd voor eenmalig gebruik (je kunt ze ongeveer 3 uur gebruiken)
 • De maskers zijn verkrijgbaar tussen de €2,50 en €3,00 p/stuk en worden goedkoper naarmate je ze groter inkoopt

Welke soorten FFP-mondmaskers zijn er?

Als je op zoek bent naar een KN95 FFP-mondkapje dan heb je eigenlijk de keuze uit 3 soorten: FFP1, FFP2 en FFP3. De werking van deze 3 soorten kapjes is steeds hetzelfde. Het verschil zit ‘m in de filtercapaciteit. Dit is het percentage van de ingeademde lucht die gefilterd wordt. Hieronder leggen we in het kort uit wat de verschillen zijn tussen de 3 types. 

 • FFP1-maskers hebben de minste filtercapaciteit (≥ 80%)
 • FFP-2 mondkapjes worden het meest verkocht en hebben een filtercapaciteit van ≥ 94%
 • De FFP-3 mondmaskers hebben de hoogste filtercapaciteit (≥ 99%)
Type MaskerBeschermt drager?FiltercapaciteitStukprijs
FFP1Ja≥ 80%€0,90
FFP2Ja≥ 94%€3,00
FFP3Ja≥ 99%€10,00
De verschillende soorten FFP-maskers en de filtercapaciteit weergegeven

Waar kan ik FFP-mondkapjes kopen?

In het begin van de coronacrisis waren deze FFP-maskers zeer schaars. Er waren er amper genoeg voor alle zorginstellingen. Inmiddels is er steeds meer aanbod. Dat heeft als gevolg dat je deze medische mondkapjes op steeds meer plekken kunt kopen. Hulptroepen is een initiatief die betaalbare medische mondmaskers naar Nederland haalt. Via de webshop van Coolblue kan je eenvoudig en betaalbaar deze medische KN95 FFP-2 mondkapjes kopen. Deze zijn bedoeld voor alle mensen die voor mensen zorgen in Nederland. Voor gebruik in de trein, op straat of ander particulier gebruik verwijzen we je door naar de niet-medische mondkapjes

 • FFP-mondkapjes zijn in principe bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de zorg of die met risicogroepen werken
 • Je kunt de maskers bij meerdere webwinkels online bestellen. Populair zijn o.a. Hulptroepen van Coolblue, hulpmiddelwereld.nl en verschillende professionele medische webshops
 • Let op: voor gebruik in het openbaar vervoer adviseert de overheid om niet-medische mondkapjes te gebruiken. Er zijn tegenwoordig ook niet-medische mondkapjes met een filter
Wat zijn FFP-maskers?

FFP mondkapjes zijn professionele beschermingsmiddelen die de drager beschermen tegen virussen die zich verspreiden door de lucht zoals COVID-19. Ook voorkomt het masker dat de drager druppels via de neus en/of mond verspreidt.

Voor wie zijn de FFP-mondkapjes bedoeld?

Deze medische FFP-mondkapjes zijn bedoeld voor professioneel gebruik in de zorg. Doordat het aanbod nu groter is kunnen nu alle Nederlanders die voor mensen zorgen via Hulptroepen (Coolblue) deze kapjes bestellen. Deze mondkapjes zijn dus niet bedoeld voor in het OV of particulier gebruik.

Wat kosten FFP-beschermingsmiddelen?

FFP1-maskers kosten gemiddeld €0,90 cent per stuk, FFP-2 maskers kosten ongeveer €3,00 per stuk en FFP-3 maskers zitten rond de €10,00 per stuk.