hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Wasbare mondkapjes 

Wasbare mondkapjes kopen? Per 1 juni 2020 is het verplicht om een niet-medisch mondmasker in het openbaar vervoer te dragen. Op het internet vind je een enorm aanbod van deze niet-professionele kapjes. Wat is nu een geschikt product voor mij? Op deze pagina vertellen we je meer over de populaire wasbare mondkapjes. Wat is het, waarom zijn ze zo populair, wat kost het, en waar moet ik op letten bij mijn aankoop? We vertellen je er hier alles over! 

 • Wasbare mondkapjes worden meestal gemaakt van katoen
 • Na gebruik kan je ze in de wasmachine doen. Op die manier kan je ze vaker dragen
 • Het is vaak mogelijk om zelf een filter te plaatsen. Bijvoorbeeld een stukje WC-papier of een koffiefilter
 • Hippe katoenen wasbare mondmaskers kosten zo tussen de €6,00 tot €35,00
 • De prijs hangt met name af van het merk, gebruikte materialen en design
 • Wat betreft kwaliteit zijn de herbruikbaar kapjes vrijwel hetzelfde. Kijk bij voorkeur naar een dubbellaags masker, eventueel voorzien van een filter
 • Belangrijk: Een niet-medisch herbruikbaar mondkapje draag je uitsluitend ter bescherming van anderen. Je bent dus zelf niet beschermd tegen virussen zoals Covid-19

Herbruikbare mondkapjes kopen

Wie met het OV reist moet verplicht een niet-medisch mondkapje dragen. Op dit gebied heb je 2 soorten: wegwerpmaskers en herbruikbare mondkapjes die in de wasmachine kunnen. Deze laatste wasbare maskers zijn erg populair. Dat komt door de hippe designs, het draagcomfort en de duurzaamheid. Het aanbod is inmiddels sterk verbeterd. Bij veel grote webwinkels, drogisterijen maar ook bij grote fashion merken vind je inmiddels een uitstekend aanbod met kwalitatieve herbruikbare maskers. In de onderstaande vergelijker vind je populaire webwinkels waar je eenvoudig jouw mondkapjes kunt bestellen en thuis kunt laten bezorgen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen

Voordelen van mondmasker die je kan wassen en opnieuw kunt gebruiken

Wie op zoek is naar een mondkapje heeft verschillende opties. Voor reizen in het OV volstaat een niet-medisch masker. Maar we zien ook dat de medische FFP-2 maskers langzaam maar zeker meer door particulieren worden gebruikt. Wel is het zo dat deze medische maskers in eerste instantie bedoeld zijn voor de zorg. Om te voorkomen dat er een tekort komt aan deze medische producten heeft de overheid besloten dat niet-medische kapjes volstaan. Zoals genoemd: deze kapjes beschermen niet jezelf tegen het coronavirus. Het verkleint alleen de kans dat druppels uit neus of mond bij anderen terecht komen. Op die manier is de kans kleiner dat je het virus verder verspreidt, mocht je het virus ongemerkt dragen. Wat zijn nu de voordelen van een mondkapje die je kunt wassen en opnieuw kunt gebruiken ten opzichte van de wegwerpmaskers?

 • Toffe designs, verkrijgbaar in vrolijke kleuren en met hippe trends
 • Een wasbaar masker is meer een fashion-item. Merken als Chasin, G-star of Marco Polo bieden bijvoorbeeld heel stijlvolle maskers
 • Herbruikbare maskers hebben meer draagcomfort. Ze zijn goed aanpasbaar en hebben een comfortabele en zachte binnenkant die prettig voor de huid aanvoelt
 • Je kunt ze vaker gebruiken. Gemiddeld kan je een wasbaar stoffen mondkapje 80 keer wassen en opnieuw dragen
 • Ze zijn een stuk duurzamer en bovendien kan je ze eenvoudig zelf maken
 • De elastieken zijn vaak verstelbaar zodat deze aansluiten op elk hoofd. 

Veilig een mondkapje gebruiken

 1. Je handen wassen

  Voordat je het mondkapje opzet is het belangrijk om goed je handen te wassen met water en zeep

 2. Het opzetten van het mondkapje

  Gebruik uitsluitend de touwtjes of elastiekjes om het kapje op te zetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.

 3. Het dragen van het masker

  Zorg dat het kapje goed aansluit op het gezicht, neus en mond. Op die manier kunnen zo min mogelijk druppels uit neus of mond ontsnappen.

 4. Het mondkapje afzetten

  Was weer eerst je handen grondig met water en zeep. Gebruik alleen de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te zetten. Raak ook hier je gezicht niet aan.

 5. Het mondkapje wassen

  Na gebruik moet je het mondkapje direct in de was doen. Was het masker op 60 of 90 graden. Daarna kan je het weer gebruiken, en begin je weer bij stap 1.

Wat is een wasbaar mondkapje?

Een wasbaar mondkapje is een mondmasker meestal gemaakt van meerdere lagen katoen en de kunststof polypropyleen. Dit type masker kan je na gebruik in de wasmachine doen en dus meerdere keren dragen.

Hoe vaak kan ik het masker opnieuw gebruiken?

Wasbare mondkapjes kan je ongeveer 80 keer uitwassen en opnieuw dragen. Dit ligt ook een beetje aan de kwaliteit van het gebruikte materiaal. Weet je het niet zeker? Neem dan contact op met de verkopende partij.

Wat is het voordeel van een herbruikbaar mondmasker?

De voordelen zijn de toffe designs, het draagcomfort en dat je ze vaker kunt gebruiken. Daardoor zijn dit de meest duurzame niet-medische mondkapjes die op de lange termijn ook nog eens een stuk goedkoper zijn.

Kan ik er ook een filter in doen?

Ja, veel katoenen herbruikbare mondkapjes bieden de mogelijkheid om er zelf een filter tussen te plaatsen. Dit kan gewoon een stukje WC-papier of koffiefilter zijn.

Beschermt zo’n niet-medisch masker mij tegen het coronavirus?

Nee, de katoenen niet-medische maskers die je opnieuw kunt gebruiken beschermen jouzelf niet tegen het virus. Het is alleen bedoeld om de kans te verkleinen dat jijzelf het virus verder verspreidt. Dat komt omdat het masker druppels uit jouw mond en neus tegenhoudt.