hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Westkapelle

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Westkapelle? Op dit moment mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook in de openbare ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Goed om te weten: Het RIVM is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze website verzamel je nuttige informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Wat is het aanbod, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Westkapelle? We bieden een lijstje met aanbieders bij jou in de buurt. Kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in april 2024.

  • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
  • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
  • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
  • Een niet-medisch gezichtsmasker is er om je omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
  • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Westkapelle, zoals de Jumbo of Xenos.
  • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Bol.com + Plein.nl.
  • Let op: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Westkapelle?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondneusmaskers kan je kopen bij veel supers, apotheken en drogisterijen. Ook online is er een enorm assortiment. In de regel betreft het wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. Sommige hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Westkapelle centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij achterhaal je meerdere plaatselijke winkels rondom de gemeente Veere (provincie Zeeland) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatJohan van Reigersbergstraat 94336 XAMiddelburg
Trekpleistert Rond 184285 DEWoudrichem
DA DrogistDe Zoom 74325 BGRenesse
EtosPottenbakkerssingel 204331 NAMiddelburg
GammaSpijksedijk 264207 GNGorinchem
KarweiMortiereboulevard 84336 RAMiddelburg
PraxisMortiereboulevard 64336 RAMiddelburg
XenosHavenplein 19214301 JDZierikzee
HemaLange Delft 314331 AKMiddelburg
ActionPottenbakkerssingel 44331 NAMiddelburg
BlokkerMortiereboulevard 364336 RAMiddelburg
PrimeraNieuwlandseweg 24341 CPArnemuiden
WibraLangeviele 164331 LTMiddelburg
ZeemanVrijlandstraat 534337 EBMiddelburg
Albert HeijnSingel 64357 BWDomburg
JumboSir Winston Churchill-laan 494333 BBMiddelburg
AldiWesterscheldeplein 24335 NLMiddelburg
LidlJohan van Reigersbergstraat 34336 XAMiddelburg

Online kapjes bestellen april 2024

Blijf je liever thuis en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Westkapelle? Online heb je de meeste keuze. Eenvoudig via internet bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het bijgaande overzicht vind je uiteenlopende webshops met veel keuze, lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Domburg, Oostkapelle, Vrouwenpolder, Serooskerke en Gapinge.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-westkapelle-4361

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is alleen bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn voldoende winkels in en rondom Westkapelle. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er om je omgeving te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook essentieel. De rijksoverheid omschrijft dit als volgt:

  1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
  2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
  3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
  4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
  5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
  6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: dinsdag 30 april 2024. Geen mondkapje kopen Westkapelle? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een katoenen zakdoek & oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is belangrijk dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Let op: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Niet-medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Westkapelle?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Momenteel geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het kabinet: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.veere.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,20 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Westkapelle zijn iets duurder, zo’n €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen of textiel voldoende. Deze categorie maskers vind je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als lakens of een theedoek zijn prima.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Je mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle.

Plaats een reactie