hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Veere

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Veere? Op dit moment is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen komen we het mondmasker meer en meer tegen. Goed om te weten: Het OMT ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker check je waardevolle info over het mondmasker gebruik in Nederland. Hoe werkt het precies, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Veere? Je vind hier adresgegevens van aanbieders in de regio. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij vergelijken de beste webwinkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in juni 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Veere, zoals de Spar of Wibra.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl of Internetdrogisterij.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Veere?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn te koop bij de grotere apotheken, supers en drogisterijen. Ook via internet is er veel aanbod. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De wat meer hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Veere centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht bekijk je de grotere plaatselijke shops rondom de gemeente Veere (provincie Zeeland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatJohan van Reigersbergstraat 94336 XAMiddelburg
Trekpleistert Rond 184285 DEWoudrichem
DA DrogistDe Zoom 74325 BGRenesse
EtosPottenbakkerssingel 204331 NAMiddelburg
GammaSpijksedijk 264207 GNGorinchem
KarweiMortiereboulevard 84336 RAMiddelburg
PraxisMortiereboulevard 64336 RAMiddelburg
XenosHavenplein 19214301 JDZierikzee
HemaLange Delft 314331 AKMiddelburg
ActionPottenbakkerssingel 44331 NAMiddelburg
BlokkerMortiereboulevard 364336 RAMiddelburg
PrimeraNieuwlandseweg 24341 CPArnemuiden
WibraLangeviele 164331 LTMiddelburg
ZeemanVrijlandstraat 534337 EBMiddelburg
Albert HeijnPottenbakkerssingel 24331 NAMiddelburg
JumboSir Winston Churchill-laan 494333 BBMiddelburg
AldiWesterscheldeplein 24335 NLMiddelburg
LidlJohan van Reigersbergstraat 34336 XAMiddelburg

Webshops vergelijken juni 2023

Voel je je niet fit en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Veere? Online heb je de meeste keuze. Supersnel en eenvoudig online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel achterhaal je de meest populaire online aanbieders met een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de buurt van Middelburg, Schouwen-Duiveland, Altena, Gorinchem en West Betuwe.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-veere-4351

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoenen stof of textiel. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Deze categorie kan worden toegepast in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij het juiste gebruik ervan reduceer je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Veel winkels verkopen ze wel in Veere. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf, maar is er om je omgeving te beschermen. Het kapje veilig op- en afzetten is cruciaal. Het kabinet geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: maandag 5 juni 2023. Geen mondkapje kopen Veere? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een oude kussensloop of dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In het bijgaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Gelaatsmasker.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Veere?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.veere.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk. Deze kosten je circa €1,00 per masker. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Veere koop je vanaf plusminus €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel genoeg. Dit soort maskers schaf je aan bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat gebruikt kan worden om in aanraking te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als lakens of een theedoek zijn genoeg.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie