hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Heikant

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Heikant? Vanaf deze zomer is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. En ook op straat komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: De overheid beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker tref je belangrijke informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Heikant? Je vind een handig overzicht met retailers in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste webwinkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

  • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
  • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
  • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
  • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
  • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Heikant. Bijvoorbeeld de Jumbo en Xenos.
  • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Fonq.nl + HBB24.nl.
  • Let op: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Heikant?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische uitademingsmasker kan je kopen bij de bekende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online winkels groeit het aanbod snel. Vaak betreft het wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Heikant centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder ontdek je verschillende lokale retailers rondom de gemeente Hulst (provincie Zeeland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je al vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatStationsplein 224561 GCHulst
TrekpleisterNoordstraat 674531 GDTerneuzen
DA DrogistLange Kerkstraat 164461 JHGoes
EtosGentsestraat 144561 EJHulst
GammaKennedylaan 984538 AETerneuzen
KarweiStationsplein 264561 GCHulst
PraxisAlbert Joachimikade 304463 AAGoes
XenosStationsplein 22C4561 GCHulst
HemaGentsestraat 214561 EHHulst
ActionAbsdaalseweg 54561 GDHulst
BlokkerGrote Markt 204561 EBHulst
PrimeraGentsestraat 154561 EHHulst
WibraAlvarezlaan 264536 BDTerneuzen
ZeemanVismarkt 14561 AZHulst
Albert HeijnStationsplein 174561 GCHulst
JumboStationsplein 304561 GCHulst
AldiStationsplein 284561 GCHulst
LidlZoetevaart 84561 GRHulst

Online winkels april 2024

Voel je je niet fit en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Heikant? Bij de online retailers profiteer je van het grootste aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het bijgaande overzicht vergelijk je een aantal populaire webwinkels met een goed aanbod, scherpe prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Kapellebrug, Sint Jansteen, Westdorpe, Philippine en Sas van Gent.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-heikant-4566

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. textiel, stof of papier. Deze categorie voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Deze categorie is alleen bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen en hoesten in de elleboog. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn voldoende winkels in en rondom Heikant. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook essentieel. De rijksoverheid heeft dit als volgt beschreven:

  1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
  2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
  3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
  4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
  5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
  6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: dinsdag 30 april 2024. Geen mondkapje kopen Heikant? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een oude kussensloop of stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is belangrijk dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In het filmpje hieronder vind je nog meer instructies. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor schoonheidsspecialisten.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Heikant?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het kabinet: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.gemeentehulst.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,85 per masker. Bulkverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Heikant kosten ongeveer €9,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt gezien als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter van bijv. katoen werkbaar. Dit type maskers koop je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Producten als theedoeken of lakens zijn voldoende.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse.

Plaats een reactie