hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Hulst

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Hulst? Vanaf 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook in de publieke ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: Het kabinet ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker bekijk je uitgebreide info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Hulst? Je vind hier aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Geen probleem. Wij tonen de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in februari 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Hulst. Bijvoorbeeld de Dekamarkt & Xenos.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Bol.com & HBB24.nl.
 • Goed om te weten: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Hulst?

Mondkapjes die je op hebt in het OV en eventueel op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn verkrijgbaar bij meerdere apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online aanbieders is het aanbod groot. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Hulst centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht ontdek je de grotere plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Hulst (provincie Zeeland) waar je kunt kijken. De maskers zijn er al vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatStationsplein 224561 GCHulst
TrekpleisterNoordstraat 674531 GDTerneuzen
DA DrogistLange Kerkstraat 164461 JHGoes
EtosGentsestraat 144561 EJHulst
GammaKennedylaan 984538 AETerneuzen
KarweiStationsplein 264561 GCHulst
PraxisAlbert Joachimikade 304463 AAGoes
XenosStationsplein 22C4561 GCHulst
HemaGentsestraat 214561 EHHulst
ActionAbsdaalseweg 54561 GDHulst
BlokkerGrote Markt 204561 EBHulst
PrimeraGentsestraat 154561 EHHulst
WibraAlvarezlaan 264536 BDTerneuzen
ZeemanVismarkt 14561 AZHulst
Albert HeijnStationsplein 174561 GCHulst
JumboStationsplein 304561 GCHulst
AldiStationsplein 284561 GCHulst
LidlZoetevaart 84561 GRHulst

Online verkooppunten februari 2024

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Hulst? Online zijn er uitgebreide opties. Zonder gedoe online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. Hieronder ontdek je een aantal populaire webwinkels met veel keuze, scherp geprijsd en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Terneuzen, Sluis, Noord-Beveland, Goes en Borsele.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-hulst-4561

Welk type mondmasker heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. FFP maskers beschermen de drager tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit soort is alleen bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de juiste manier gebruikt beperk je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Ze zijn volop verkrijgbaar in Hulst. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is cruciaal. De regering geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 22 februari 2024. Geen mondkapje kopen Hulst? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een kussensloop of stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet wel normaal adem kunnen halen. Let erop dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In de instructievideo hieronder bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes morgen in huis.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Hulst?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.gemeentehulst.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,40 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,90 per masker. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Hulst zijn iets duurder, zo’n €7,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen voldoende. Dit type maskers bestel je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als theedoeken of lakens zijn goedgekeurd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Zo’n mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie