hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Lithoijen

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Lithoijen? Vanaf deze zomer mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook in de openbare ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: Het kabinet is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl check je belangrijke informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Lithoijen? Wij tonen een tabel met verkooppunten in de regio. Mijd je liever de drukke winkels? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste online winkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in april 2024.

  • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
  • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
  • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
  • Een niet-medisch gezichtsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het beschermt niet jezelf.
  • De niet-professionele kapjes kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Lithoijen. Denk aan de Aldi + Action.
  • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl en Gezondheidswebwinkel.nl.
  • Vergeet niet: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Lithoijen?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn verkrijgbaar bij meerdere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online winkels vind je ze in grote getale. Normaal verkoopt men wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. Sommige hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Lithoijen centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel achterhaal je verschillende lokale verkooppunten rondom de gemeente Oss (provincie Groningen) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLaar 295388 HBNistelrode
TrekpleisterVoorstraat 155321 GEHedel
DA DrogistHoofschestraat 145361 EVGrave
EtosSt. Willibrordusstraat 455351 EEBerghem
GammaKanaalstraat 45347 KMOss
KarweiCereslaan 95384 VTHeesch
PraxisFrankenweg 615349 APOss
XenosWalstraat 305341 CKOss
HemaSchoonstraat 25384 ARHeesch
ActionOude Molenstraat 125342 GCOss
BlokkerSchoonstraat 45384 ANHeesch
PrimeraSchoonstraat 25384 ANHeesch
WibraHeuvel 345341 CWOss
ZeemanHet Dorp 905384 MCHeesch
Albert HeijnKerkstraat 85391 AANuland
JumboParkstraat 105388 HSNistelrode
AldiOsseweg 15384 NAHeesch
LidlSchoonstraat 185384 ANHeesch

De beste webwinkels april 2024

Voel je je niet fit en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Lithoijen? Bij de online winkels zijn er uitgebreide opties. Supersnel en eenvoudig online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het bijgaande overzicht bekijk je meerdere shops met een ruim aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Teeffelen, Oijen, Nuland, Nistelrode en Geffen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-lithoijen-5396

Uitleg over de soorten mondkapjes

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Verder heb je de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit soort mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type kan worden toegepast in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Lithoijen. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De rijksoverheid hanteert een aantal richtlijnen:

  1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
  2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
  3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
  4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
  5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
  6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: dinsdag 30 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Lithoijen? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt & stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is belangrijk dat het kapje alle zones bedekt; je neus en mond (volledig afgesloten). In de onderstaande video bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor kinderen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Lithoijen?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De overheid: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.oss.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,00 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Lithoijen zijn wat duurder, c.a. €8,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. katoen werkbaar. Dit soort maskers bestel je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Items als lakens of een theedoek zijn voldoende.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.

Plaats een reactie