hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Oss

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Oss? Per 1 juni 2020 moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten zien we ze steeds meer opduiken. Belangrijk: De regering is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op dit portaal bekijk je handige info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Oss? Je vind hier aanbieders bij jou in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in december 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Oss, zoals de Aldi en Kruidvat.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl + Plein.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Oss?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische kapjes zijn voorradig bij de meeste drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook via internet vind je ze in grote getale. Normaal betreft het wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Oss centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder vind je de grotere lokale retailers rondom de gemeente Oss (provincie Groningen) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatWolfskooi 395345 MHOss
TrekpleisterVoorstraat 155321 GEHedel
DA DrogistRaadhuisweg 75321 HLHedel
EtosSterrebos 55344 ALOss
Gammavan Heemstraweg-oost 105301 KEZaltbommel
KarweiDe Schakel 65261 LLVught
PraxisLugteren 15237 JVs-Hertogenbosch
XenosWalstraat 305341 CKOss
HemaKruisstraat 55341 HAOss
ActionOude Molenstraat 125342 GCOss
BlokkerHeuvel 165341 CWOss
PrimeraWolfskooi 475345 MHOss
WibraHeuvel 345341 CWOss
ZeemanKerkstraat 65341 BKOss
Albert HeijnSterrebos 25344 AMOss
JumboWolfskooi 495345 MHOss
AldiSchaepmanlaan 1095344 BCOss
LidlOude Molenstraat 475342 GBOss

Online maskers kopen december 2021

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Oss? Online profiteer je van het grootste aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het bijgaande overzicht tref je een aantal populaire webwinkels met een goed aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen Zaltbommel, Boxtel, Sint-Michielsgestel, Vught en Heusden.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-oss-5346

Welk type mondmasker heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Als eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoen, stof, textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Mits je ze juist gebruikt beperk je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Oss. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het veilig gebruik van zo’n masker is ontzettend belangrijk. Het RIVM biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: woensdag 1 december 2021. Geen mondkapje kopen Oss? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een kussensloop + stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is belangrijk dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video vind je nog meer instructies. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Wegwerp mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Oss?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.oss.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,50 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,10 per masker. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Oss kosten ongeveer €8,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen goed. Dit soort maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om op de huid te dragen. Oude dekbedovertrekken of kussenslopen zijn goed.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie