hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Groningen

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Groningen? Vanaf 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook gewoon buiten zie je de kapjes steeds meer. Echter: Het kabinet is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Via onze mondkapjes-vergelijker verzamel je nuttige informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke keuzes heb ik, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Groningen? Je vind een handig overzicht met retailers uit jouw eigen omgeving. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Geen probleem. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in juni 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is er om je omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Groningen, zoals de PLUS en Blokker.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Bol.com en Plein.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Bekijk de mogelijkheden in o.a. Zuidplas, Oss, Stadskanaal, Midden-Groningen, Veendam, Pekela, Oldambt, Westerwolde, Groningen, Westerkwartier, Appingedam, Loppersum, Delfzijl en Het Hogeland.

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoen, stof, textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie is geschikt voor gebruik in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt beperk je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het betreft een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn volop verkrijgbaar in Groningen. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.