hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Reuver

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Reuver? Vanaf deze zomer moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook op straat lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: Het RIVM is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Hier verzamel je belangrijke informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Reuver? Wij tonen een tabel met winkels die dichtbij zijn. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

  • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
  • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
  • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
  • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om de omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
  • De niet-professionele producten kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Reuver. Onder andere bij de Lidl of Trekpleister.
  • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe- en trendy mondkapjes zoals Zalando.nl of Deonlinedrogist.nl.
  • Belangrijk: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Reuver?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn te koop bij de meeste drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook via internet heb je genoeg keuze. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Reuver centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij vind je meerdere plaatselijke shops rondom de gemeente Beesel (provincie Limburg) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatRijksweg 345953 AGReuver
TrekpleisterWilhelminaplein 15931 NXTegelen
DA DrogistVastenavondkampstraat 1425922 AXVenlo
EtosGelreplein 175914 RVVenlo
GammaOttostraat 195922 VSVenlo
KarweiAriensstraat 965912 PZVenlo
PraxisNijmeegseweg 285916 PTVenlo
XenosVleesstraat 625911 JHVenlo
HemaRijksweg 265953 AEReuver
ActionCarleyspassage 105921 JWVenlo
BlokkerKerkstraat 165931 NNTegelen
PrimeraWieënpassage 35921 GDVenlo
WibraCarleyspassage 85921 JWVenlo
ZeemanRijksweg 305953 AGReuver
Albert HeijnRijksweg 205953 AEReuver
JumboMuldersplein 105951 CZBelfeld
AldiBurgemeester Coenegrachtstraat 475922 BJVenlo
LidlGreswarenstraat 15953 NWReuver

Webshops vergelijken april 2024

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Reuver? Bij de online retailers heb je de meeste keuze. Supersnel en eenvoudig online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hierbij achterhaal je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend assortiment, vaste lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de plaatsen Belfeld, Arcen, Lomm, Velden en Steyl.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-reuver-5953

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen virussen zoals COVID-19. Dit type kan worden toegepast in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de goede manier draagt verminder je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Reuver. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het veilig gebruik van zo’n masker is cruciaal. De regering omschrijft dit als volgt:

  1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
  2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
  3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
  4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
  5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
  6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: dinsdag 30 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Reuver? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een katoenen zakdoek & oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje vind je nog meer instructies. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje van een oude sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes morgen in huis.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Reuver?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De regering: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.beesel.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,15 per masker. XL-verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Reuver zijn wat kostbaarder, +/- €7,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is er om je omgeving te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen voldoende. Deze categorie maskers bestel je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn prima.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Reuver, Beesel.

Plaats een reactie