hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Beesel

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Beesel? Vanaf deze zomer zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook verder om ons heen neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: Het RIVM beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker vind je waardevolle info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Beesel? Je treft hier een lijst met aanbieders in de regio. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in september 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Beesel. Bijvoorbeeld de Spar & Xenos.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl en Plein.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Beesel?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. in de openbare ruimte moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn te koop bij de bekende supers, apotheken en drogisterijen. Ook online is er veel aanbod. Doorgaans verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Beesel centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht bekijk je meerdere lokale winkels rondom de gemeente Beesel (provincie Limburg) waar je wellicht wat vindt. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatRijksweg 345953 AGReuver
TrekpleisterWilhelminaplein 15931 NXTegelen
DA DrogistVastenavondkampstraat 1425922 AXVenlo
EtosGelreplein 175914 RVVenlo
GammaOttostraat 195922 VSVenlo
KarweiAriensstraat 965912 PZVenlo
PraxisNijmeegseweg 285916 PTVenlo
XenosVleesstraat 625911 JHVenlo
HemaRijksweg 265953 AEReuver
ActionCarleyspassage 105921 JWVenlo
BlokkerKerkstraat 165931 NNTegelen
PrimeraWieënpassage 35921 GDVenlo
WibraCarleyspassage 85921 JWVenlo
ZeemanRijksweg 305953 AGReuver
Albert HeijnRijksweg 205953 AEReuver
JumboMuldersplein 105951 CZBelfeld
AldiBurgemeester Coenegrachtstraat 475922 BJVenlo
LidlGreswarenstraat 15953 NWReuver

Online maskers kopen september 2021

Blijf je liever thuis en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Beesel? Bij de webwinkels is de keuze het grootst. Eenvoudig via internet bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hierbij vind je enkele erkende webshops met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de buurt van Venlo, Horst aan de Maas, Bergen Limburg, Maasdriel en Sint Anthonis.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-beesel-5954

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van stof, ander textiel of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het betreft een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen en hoesten in de elleboog. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Beesel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. De regering biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: zondag 26 september 2021. Geen mondkapje kopen Beesel? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een t-shirt + stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is noodzakelijk dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor mannen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Beesel?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.beesel.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,45 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,05 per masker. Voordeelverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Beesel zijn wat kostbaarder, +/- €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van katoen acceptabel. Dit soort maskers vind je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Neem een textielsoort dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Gebruikte t-shirts of zakdoeken zijn goedgekeurd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Het mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Reuver, Beesel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie