hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Limburg

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Limburg? Momenteel moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: Het RIVM is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Via onze mondkapjes-vergelijker vind je bruikbare info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Limburg? Je vind hier adresgegevens van retailers uit jouw eigen omgeving. Liever niet naar de winkel? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webshops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Limburg. Bijvoorbeeld de Dekamarkt & Trekpleister.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy- en hippe mondkapjes zoals Bol.com + Internetdrogisterij.nl.
 • Let op: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Venray, Bergen Limburg, Horst aan de Maas, Venlo, Beesel, Peel en Maas, Weert, Maasgouw, Nederweert, Roermond, Roerdalen, Leudal, Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Stein, Beek, Maastricht, Meerssen, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Vaals, Valkenburg aan de Geul, Beekdaelen, Voerendaal, Simpelveld, Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Mook en Middelaar en Gennep.

Uitleg over de soorten mondkapjes

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoenen stof of textiel. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij het juiste gebruik ervan reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en voortdurend de handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn voldoende winkels in en rondom Limburg. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.