hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Stokkum

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Stokkum? Per 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook op straat zie je steeds vaker mensen met een masker. Echter: Het OMT beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Hier vind je handige info over het mondmasker gebruik in Nederland. Wat is het aanbod, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Stokkum? Wij tonen een tabel met aanbieders die dichtbij zijn. Blijf je liever thuis? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

  • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
  • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
  • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
  • Een niet-medisch mondkapje is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is dus geen bescherming voor jezelf.
  • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Stokkum, zoals de COOP en Wibra.
  • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals Fonq.nl + Internetdrogisterij.nl.
  • Goed om te weten: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Stokkum?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondmaskers vind je bij diverse drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webshops groeit het aanbod snel. Normaal betreft het wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Stokkum centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder achterhaal je verschillende lokale verkooppunten rondom de gemeente Montferland (provincie Gelderland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKoningin Wilhelminaplein 17031 BHWehl
TrekpleisterCatharinastraat 197001 BZDoetinchem
DA DrogistDe Bongerd 517006 NHDoetinchem
Etosde Bongerd 517006 NHDoetinchem
GammaHavenstraat 1387005 AGDoetinchem
KarweiVarsseveldseweg 1137002 LKDoetinchem
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosDr. Huber Noodtstraat 27001 DWDoetinchem
HemaSmidsstraat 77021 ABZelhem
ActionStationsstraat 487005 AKDoetinchem
BlokkerSmidsstraat 107021 ACZelhem
PrimeraHoutsmastraat 1657002 KDDoetinchem
WibraDr Huber Noodtstraat 27001 DWDoetinchem
ZeemanDe Bongerd 797006 NHDoetinchem
Albert HeijnDe Bongerd 637006 NHDoetinchem
JumboBergstraat 17021 XGZelhem
AldiHoofdstraat 47011 ABGaanderen
LidlDr Huber Noodtstraat 937001 DVDoetinchem

Online winkels april 2024

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Stokkum? Bij de webwinkels is er een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In de onderstaande tabel vind je de meest populaire online aanbieders met veel keuze, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Zeddam, Loerbeek, Kilder, Wehl en Halle.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-stokkum-7039

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste benoemen de de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Ten tweede heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit soort is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Bij goed gebruik reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en papieren zakdoekjes gebruiken. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn voldoende winkels in en rondom Stokkum. Je kunt de maskers ook zelf maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. De regering omschrijft dit als volgt:

  1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
  2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
  3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
  4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
  5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
  6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: dinsdag 30 april 2024. Geen mondkapje kopen Stokkum? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop & dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat het kapje alle zones bedekt; het gezicht en de neus en mond bedekt. In de video hieronder is een complete tutorial te bekijken. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor schoonheidsspecialisten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Stokkum?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.montferland.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,35 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,85 per masker. XL-verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Stokkum zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt gezien als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het is er om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen goedgekeurd. Dit type maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Oude kussenslopen of dekbedovertrek zijn prima.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: s-Heerenberg, Brakel, Didam.

Plaats een reactie