hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Montferland

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Montferland? Vanaf 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook in de publieke ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Echter: Het kabinet adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op dit portaal bekijk je bruikbare informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Montferland? Wij tonen een tabel met verkooppunten in de regio. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Wij tonen de beste webwinkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in februari 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is er om je omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Montferland, zoals de Albert Heijn + HEMA.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl + Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Vergeet niet: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Montferland?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker kan je kopen bij de grotere apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webwinkels kan je kiezen uit een ruim aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Montferland centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht tref je een aantal lokale shops rondom de gemeente Montferland (provincie Gelderland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al te koop vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKoningin Wilhelminaplein 17031 BHWehl
TrekpleisterCatharinastraat 197001 BZDoetinchem
DA DrogistDe Bongerd 517006 NHDoetinchem
Etosde Bongerd 517006 NHDoetinchem
GammaHavenstraat 1387005 AGDoetinchem
KarweiVarsseveldseweg 1137002 LKDoetinchem
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosDr. Huber Noodtstraat 27001 DWDoetinchem
HemaSmidsstraat 77021 ABZelhem
ActionStationsstraat 487005 AKDoetinchem
BlokkerSmidsstraat 107021 ACZelhem
PrimeraHoutsmastraat 1657002 KDDoetinchem
WibraDr Huber Noodtstraat 27001 DWDoetinchem
ZeemanDe Bongerd 797006 NHDoetinchem
Albert HeijnDe Bongerd 637006 NHDoetinchem
JumboBergstraat 17021 XGZelhem
AldiHoofdstraat 47011 ABGaanderen
LidlDr Huber Noodtstraat 937001 DVDoetinchem

Online verkooppunten februari 2023

Ben je ziek en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Montferland? Bij de online retailers zijn er uitgebreide opties. Gemakkelijk online te bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel achterhaal je uiteenlopende webshops met veel keuze, scherpe prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Doetinchem, Rheden, Doesburg, Brummen en Rozendaal.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-montferland-7038

De verschillende soorten mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Deze categorie is exclusief beschikbaar voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verklein je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Montferland. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De overheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: donderdag 2 februari 2023. Liever geen mondkapje kopen Montferland? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek & stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is belangrijk dat er een goede aansluiting is op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de onderstaande video vind je nog meer instructies. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes aanbiedingen.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Montferland?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het OMT: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.montferland.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,45 per stuk. Deze kosten je circa €1,05 per masker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Montferland zijn wat kostbaarder, +/- €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel prima. Dit soort maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Oude kussenslopen of dekbedovertrek zijn prima.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: s-Heerenberg, Brakel, Didam.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie