hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Gelderland

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Gelderland? Momenteel mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook in de openbare ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Goed om te weten: Het OMT is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier vind je belangrijke info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Gelderland? Je treft hier een lijst met aanbieders in de regio. Liever niet de deur uit? Er is een oplossing. Je vind hier een overzicht met de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Gelderland, zoals de Spar en Xenos.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl + Dailystyle.nl.
 • Let op: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Bekijk de mogelijkheden in o.a. Barneveld, Harderwijk, Ermelo, Nijkerk, Putten, Tiel, Neder-Betuwe, Culemborg, Buren, West Betuwe, Zaltbommel, Maasdriel, Nijmegen, Berg en Dal, Heumen, Wijchen, Beuningen, Druten, West Maas en Waal, Overbetuwe, Lingewaard, Wageningen, Ede, Arnhem, Renkum, Zevenaar, Duiven, Westervoort, Rozendaal, Brummen, Doesburg, Rheden, Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Aalten, Oost Gelre, Berkelland, Zutphen, Bronckhorst, Lochem, Apeldoorn, Voorst, Losser, Hattem, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Epe en Heerde.

Welke soorten mondkapjes zijn er?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoen, stof, textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit soort is uitsluitend bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en regelmatig je handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn volop verkrijgbaar in Gelderland. Je kunt de maskers ook zelf maken.