hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Collendoorn

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Collendoorn? Vanaf deze zomer moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook op straat zie je de kapjes steeds meer. Let op: Het RIVM is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina bekijk je uitgebreide info over de verschillende soorten mondmaskers. Hoe werkt het precies, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Collendoorn? We bieden een lijstje met retailers die in de buurt gevestigd zijn. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

  • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
  • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
  • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
  • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het beschermt niet jezelf.
  • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Collendoorn, zoals de Albert Heijn of Wibra.
  • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Amazon.nl en Internetdrogisterij.nl.
  • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Collendoorn?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische maskers kan je kopen bij meerdere drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webshops is er veel aanbod. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Collendoorn centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder check je een aantal plaatselijke shops rondom de gemeente Hardenberg (provincie Overijssel) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al te koop vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatVoorstraat 27772 ACHardenberg
TrekpleisterVoorstraat 127772 ACHardenberg
DA DrogistVoorstraat 217772 AAHardenberg
EtosStationsstraat 107641 BWWierden
GammaLange Spruit 77773 NEHardenberg
KarweiMonierweg 2-A7741 KTCoevorden
PraxisLange Spruit 97773 NEHardenberg
XenosMarkt 53547772 AEHardenberg
HemaVoorstraat 97772 AAHardenberg
ActionSmederijstraat 67772 VGHardenberg
BlokkerOosteinde 77772 CAHardenberg
PrimeraMarkt 157741 JMCoevorden
WibraMarkt 257772 AEHardenberg
ZeemanFortuinstraat 147772 BMHardenberg
Albert HeijnVan Wevelinckhovenplein 607772 VJHardenberg
JumboHerenstraat 197776 AGSlagharen
AldiErve Hamhuijs 17773 DPHardenberg
LidlE D S plein 47741 KECoevorden

Online winkels april 2024

Voel je je niet fit of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Collendoorn? Bij de online retailers zijn er uitgebreide opties. Supersnel en eenvoudig online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hierbij vind je meerdere shops met een ruim aanbod, lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Rheezerveen, Heemserveen, Diffelen, Rheeze en Hoogenweg.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-collendoorn-7798

De verschillende soorten mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Meestal (zelf) gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit soort mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort is exclusief beschikbaar voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Mits je ze juist gebruikt beperk je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn volop verkrijgbaar in Collendoorn. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. De overheid omschrijft dit als volgt:

  1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
  2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
  3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
  4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
  5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
  6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: dinsdag 30 april 2024. Geen mondkapje kopen Collendoorn? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek & oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is belangrijk dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Collendoorn?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het OMT: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.hardenberg.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,25 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Collendoorn zijn iets duurder, zo’n €8,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel of katoen goed. Deze maskers vind je bij een supermarkt of drogist. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Items als t-shirts of zakdoeken zijn goed.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie