hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Overijssel

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Overijssel? Per 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook verder om ons heen zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: Het RIVM ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker bekijk je handige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Overijssel? Wij tonen een tabel met verkooppunten in de regio. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juni 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Overijssel. Denk aan de Jumbo en Zeeman.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals Fonq.nl + Dailystyle.nl.
 • Vergeet niet: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Bekijk ook de mogelijkheden in Deventer, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Hof van Twente, Haaksbergen, Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Dinkelland, Almelo, Borne, Wierden, Tubbergen, Twenterand, Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Staphorst, Zwolle, Zwartewaterland, Raalte, Olst-Wijhe, Kampen, Steenwijkerland,

Informatie over de verschillende type mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoenen stof of textiel. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij goed gebruik reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een aanvulling op de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en voortdurend de handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn voldoende winkels in en rondom Overijssel. Zelf maken is ook een optie.