hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Hardenberg

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Hardenberg? Vanaf deze zomer moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook op andere plekken lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: Het OMT beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Hier bekijk je uitgebreide informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Wat is het aanbod, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Hardenberg? Je vind hier retailers uit jouw eigen omgeving. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Geen probleem. Wij vergelijken de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in december 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Hardenberg. Denk aan de Spar en Xenos.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl + Internetdrogisterij.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Hardenberg?

Mondkapjes die je op hebt in het OV en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische uitademingsmasker vind je bij de grotere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webshops kan je kiezen uit een ruim aanbod. Normaal verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Hardenberg centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder achterhaal je verschillende lokale retailers rondom de gemeente Hardenberg (provincie Overijssel) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatParallelweg 337741 KACoevorden
TrekpleisterFriesestraat 287741 GWCoevorden
DA DrogistFriesestraat 557741 GTCoevorden
EtosStationsstraat 107641 BWWierden
GammaWoonboulevard 147606 JAAlmelo
KarweiMonierweg 2-A7741 KTCoevorden
PraxisPrinter 277741 MECoevorden
XenosDe Driehoek 297571 ETOldenzaal
HemaFriesestraat 827741 GXCoevorden
ActionSpoorhavenstraat 237741 JECoevorden
BlokkerBentheimerstraat 22247741 JKCoevorden
PrimeraMarkt 157741 JMCoevorden
WibraMarktstraat 197701 GTDedemsvaart
ZeemanFriesestraat 1147741 GXCoevorden
Albert Heijnvan Heutszsingel 67741 ETCoevorden
JumboE D S plein 37741 KHCoevorden
AldiE D S plein 27741 KECoevorden
LidlE D S plein 47741 KECoevorden

Online kapjes bestellen december 2021

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Hardenberg? Op het internet heb je de meeste keuze. Vanuit je luie stoel online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het bijgaande overzicht bekijk je de meest populaire online aanbieders met een gevarieerd aanbod, goedkope prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Coevorden, Ommen, Dalfsen, Twenterand en Tubbergen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-hardenberg-7771

Welke soorten mondkapjes zijn er?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet gebruikt in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Deze FFP maskers beschermen tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit soort is uitsluitend bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt beperk je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een aanvulling op de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Veel winkels verkopen ze wel in Hardenberg. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: woensdag 1 december 2021. Liever geen mondkapje kopen Hardenberg? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt denken aan een t-shirt of stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg ervoor dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het filmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes aanbiedingen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Hardenberg?
Nee, dat hoeft niet. In de huidige situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het kabinet: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.hardenberg.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 p/stuk. Deze kosten je circa €1,15 per masker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Hardenberg zijn wat duurder, c.a. €10,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij zien dit als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel of katoen geoorloofd. Deze maskers vind je in de schappen bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Oude dekbedovertrekken of kussenslopen zijn goedgekeurd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie