hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Rotstergaast

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Rotstergaast? Vanaf deze zomer zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook gewoon buiten komen we het mondmasker meer en meer tegen. Let op: Het OMT adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Via onze mondkapjes-vergelijker bekijk je bruikbare info over het mondmasker gebruik in Nederland. Hoe werkt het precies, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Rotstergaast? Wij tonen een tabel met verkooppunten in de regio. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in april 2024.

  • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
  • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
  • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
  • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
  • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Rotstergaast, zoals de COOP of Zeeman.
  • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy mondkapjes zoals Zalando.nl + Internetdrogisterij.nl.
  • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Rotstergaast?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer en eventueel op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker kan je kopen bij meerdere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook via internet is er een enorm assortiment. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De wat meer hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Rotstergaast centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht ontdek je populaire lokale winkels rondom de gemeente De Fryske Marren (provincie Friesland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDracht 1038442 BMHeerenveen
TrekpleisterDracht 968442 BWHeerenveen
DA DrogistJister 478446 CGHeerenveen
EtosDracht 1028442 BXHeerenveen
GammaHoutdraaier 38447 GGHeerenveen
KarweiHoutdraaier 18447 GGHeerenveen
PraxisJousterweg 188447 RHHeerenveen
XenosDe Dracht 73758442 BMHeerenveen
HemaDracht 958442 BMHeerenveen
ActionMolenplein 298442 LMHeerenveen
Blokkerde Passage 38442 PHHeerenveen
PrimeraSieversstraat 68442 CGHeerenveen
WibraSieversstraat 168442 CGHeerenveen
ZeemanDracht 78442 BJHeerenveen
Albert HeijnTrambaan 118441 BHHeerenveen
JumboJister 298446 CEHeerenveen
AldiAbe Lenstra boulevard 3018448 JAHeerenveen
LidlSallandlaan 318443 BCHeerenveen

Online kapjes bestellen april 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Rotstergaast? Via internet is er een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hieronder check je uiteenlopende webshops met een uitstekend aanbod, goedkope prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Rottum, Luinjeberd, Tjalleberd, Gersloot en De Knipe.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-rotstergaast-8462

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Verder zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn volop verkrijgbaar in Rotstergaast. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. De rijksoverheid geeft de volgende aanwijzingen:

  1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
  2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
  3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
  4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
  5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
  6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: dinsdag 30 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Rotstergaast? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt denken aan een kussensloop & oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Zorg ervoor dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In het filmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor de thuiszorg.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Rotstergaast?
Nee, dit is geen verplichting. Hedendaags is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het RIVM: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.defryskemarren.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,10 p/masker. XL-verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Rotstergaast koop je vanaf plusminus €9,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij vinden dit een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen voldoende. Dit type maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Artikelen als zakdoeken of t-shirts zijn genoeg.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.

Plaats een reactie