hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen De Fryske Marren

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in De Fryske Marren? Op dit moment moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook op andere plekken lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: De overheid ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier check je waardevolle info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in De Fryske Marren? Wij tonen een tabel met aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Blijf je liever thuis? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in april 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom De Fryske Marren. Bijvoorbeeld de Aldi en Action.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Conrad.nl en Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Goed om te weten: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in De Fryske Marren?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondneusmaskers kan je kopen bij verschillende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online winkels is er een enorm assortiment. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in De Fryske Marren centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel achterhaal je populaire plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente De Fryske Marren (provincie Friesland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kruidvatvan Swinderenstraat 398561 ARBalk
TrekpleisterNieuwedijk 138531 HKLemmer
DA DrogistBuorren 88491 CAAkkrum
Etosvan Swinderenstraat 228561 ARBalk
GammaHoutdraaier 38447 GGHeerenveen
KarweiHoutsaachmole 88531 WCLemmer
PraxisJousterweg 188447 RHHeerenveen
XenosDe Dracht 73758442 BMHeerenveen
Hemavan Swinderenstraat 628561 ASBalk
ActionTramweg 68531 HKLemmer
Blokkervan Swinderenstraat 438561 ARBalk
PrimeraBurgemeester Krijgerplein 28531 EALemmer
WibraSieversstraat 168442 CGHeerenveen
ZeemanHoofdstraat Oost 128471 JLWolvega
Albert HeijnMidstraat 288501 ARJoure
JumboStationsweg 48531 HHLemmer
AldiStationsweg 68531 HHLemmer
LidlWilhelminastraat 478561 ABBalk

Online winkels april 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in De Fryske Marren? Via internet zijn er uitgebreide opties. Probleemloos online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In de tabel hieronder tref je uiteenlopende webshops met veel keuze, aantrekkelijke bulkverpakkingen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de plaatsen Heerenveen, Westerveld, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Steenwijkerland.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-de-fryske-marren-8561

De verschillende soorten mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij goed gebruik reduceer je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn veel verkooppunten in De Fryske Marren. Zelf maken is ook een optie.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. De overheid omschrijft dit als volgt:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: woensdag 21 april 2021. Geen mondkapje kopen De Fryske Marren? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een kussensloop en oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Let erop dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de instructievideo hieronder vind je nog meer instructies. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Hippe mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in De Fryske Marren?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het RIVM: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.defryskemarren.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,35 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,15 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in De Fryske Marren zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij vinden dit een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals geen fysiek contact / handen schudden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen genoeg. Dit type maskers bestel je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Kwalitatieve kussenslopen of dekbedovertrek zijn acceptabel.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Je mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie