hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Friesland

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Friesland? Op dit moment zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook verder om ons heen lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Goed om te weten: Het kabinet adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze website tref je nuttige info info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Friesland? Je treft hier een lijst met winkels in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Geen probleem. Wij tonen de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om de omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Friesland, zoals de Albert Heijn & Blokker.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl & Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Let op: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze zijn vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Bekijk ook de mogelijkheden in Weststellingwerf, Heerenveen, De Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Waadhoeke, Harlingen, Terschelling, Vlieland, Leeuwarden, Tytsjerksteradiel, Noardeast-Fryslân, Ameland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Opsterland, Dantumadiel, Achtkarspelen,

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. FFP maskers beschermen de drager tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en voortdurend de handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Friesland. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.