hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Sondel

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Sondel? Vanaf 1 juni 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten neemt het mondmasker-gebruik toe. Belangrijk: Het kabinet adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Via onze mondkapjes-vergelijker vind je nuttige info info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Sondel? Wij tonen een tabel met winkels in de buurt. Blijf je liever thuis? Er is een oplossing. In onze vergelijker vind je de beste webshops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in april 2024.

  • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
  • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
  • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
  • Een niet-medisch mondneusmaskers is er om je omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
  • De niet-professionele producten zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Sondel. Onder andere bij de Jumbo + Trekpleister.
  • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy- en hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl of Drogisterijaanbiedingen.nl.
  • Vergeet niet: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Sondel?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker kan je kopen bij veel drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webshops is het aanbod groot. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Sondel centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder achterhaal je populaire plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente De Fryske Marren (provincie Friesland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kruidvatvan Swinderenstraat 398561 ARBalk
TrekpleisterNieuwedijk 138531 HKLemmer
DA DrogistBuorren 88491 CAAkkrum
Etosvan Swinderenstraat 228561 ARBalk
GammaHoutdraaier 38447 GGHeerenveen
KarweiHoutsaachmole 88531 WCLemmer
PraxisJousterweg 188447 RHHeerenveen
XenosDe Dracht 73758442 BMHeerenveen
Hemavan Swinderenstraat 628561 ASBalk
ActionTramweg 68531 HKLemmer
Blokkervan Swinderenstraat 438561 ARBalk
PrimeraBurgemeester Krijgerplein 28531 EALemmer
WibraSieversstraat 168442 CGHeerenveen
ZeemanHoofdstraat Oost 128471 JLWolvega
Albert HeijnMidstraat 288501 ARJoure
JumboStationsweg 48531 HHLemmer
AldiStationsweg 68531 HHLemmer
LidlWilhelminastraat 478561 ABBalk

Online verkooppunten april 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Sondel? Online vind je een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het bijgaande overzicht bekijk je meerdere shops met een uitstekend aanbod, vaste lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de omgeving Ruigahuizen, Wijckel, Balk, Sloten en Ypecolsga.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-sondel-8565

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met stof (katoen), textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type kan worden toegepast in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn volop verkrijgbaar in Sondel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De regering geeft de volgende aanwijzingen:

  1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
  2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
  3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
  4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
  5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
  6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: dinsdag 30 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Sondel? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een oude kussensloop of stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In de bijgaande video is een complete tutorial te bekijken. Let op: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Goedkoopste mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Sondel?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Hedendaags is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De overheid: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.defryskemarren.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,50 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,00 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Sondel zijn iets duurder, zo’n €9,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen acceptabel. Deze maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Oude lakens of een theedoek zijn acceptabel.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.

Plaats een reactie