hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Teerns

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Teerns? Per 1 juni 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Echter: Het kabinet is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Via onze mondkapjes-vergelijker check je praktische informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Teerns? Je treft hier een lijst met verkooppunten uit jouw eigen omgeving. Mijd je liever de drukke winkels? Dat is niet erg. Je vind hier een overzicht met de beste webwinkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

  • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
  • Niet-medische maskers zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
  • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
  • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
  • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Teerns. Denk aan de PLUS en Action.
  • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals Amazon.nl of Deweegschaal.nl.
  • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Teerns?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn verkrijgbaar bij verschillende supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders heb je genoeg keuze. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Teerns centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij check je meerdere lokale retailers rondom de gemeente Leeuwarden (provincie Friesland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kruidvatvan Harenstraat 809076 BZSt.-Annaparochie
TrekpleisterCambuurplein 28921 RDLeeuwarden
DA DrogistLjipstrjitte 29051 ASStiens
EtosWarmoesstraat 379076 DLSt.-Annaparochie
GammaJupiterweg 178938 ADLeeuwarden
KarweiMr. P.J. Troelstraweg 149-A8919 AALeeuwarden
PraxisAvondsterweg 2a8938 AKLeeuwarden
XenosZaailand 758911 BLLeeuwarden
HemaBeuckelaerstraat 279076 DASt.-Annaparochie
ActionDe Centrale 348924 CZLeeuwarden
BlokkerLjipstrjitte 29051 ASStiens
Primeravan Harenstraat 399076 BSSt.-Annaparochie
WibraLieuwenburg 958925 CJLeeuwarden
ZeemanLjipstrjitte 29051 ASStiens
Albert HeijnCanterlandseweg 29061 CBGytsjerk
JumboSt. Vitusplein 39051 BTStiens
AldiBeuckelaerstraat 299076 DASint Annaparochie
LidlUniawei 29051 BCStiens

Online verkooppunten april 2024

Blijf je liever thuis en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Teerns? Op het internet vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hierbij tref je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Goutum, Snakkerburen, Miedum, Lekkum en St.-Jacobiparochie.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-teerns-9085

De verschillende soorten mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Deze FFP maskers beschermen tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij goed gebruik verminder je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en voortdurend de handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn volop verkrijgbaar in Teerns. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook essentieel. De regering omschrijft dit als volgt:

  1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
  2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
  3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
  4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
  5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
  6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: dinsdag 30 april 2024. Geen mondkapje kopen Teerns? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop en oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg ervoor dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In de video hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor kinderen.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Teerns?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Hedendaags is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.leeuwarden.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,45 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,10 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Teerns kosten ongeveer €7,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Wij vinden dit een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel of katoen geoorloofd. Dit soort maskers vind je bij een supermarkt of drogist. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om in aanraking te komen met de huid. Oude kussenslopen of dekbedovertrek zijn prima.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Je mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk-West, Wijk-Oost.

Plaats een reactie