hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Raard

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Raard? Sinds kort mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook in de publieke ruimte zie je de kapjes steeds meer. Echter: Het kabinet is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze pagina vind je nuttige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Raard? Je vind hier adresgegevens van aanbieders die dichtbij zijn. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste online shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

  • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
  • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
  • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
  • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
  • De niet-professionele producten kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Raard, zoals de Dekamarkt + Xenos.
  • Online zijn er talloze webshops hippe- en trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl en Degezondheidslijn.nl.
  • Vergeet niet: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Raard?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische kapjes zijn te koop bij de bekende drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook via internet kan je kiezen uit een ruim aanbod. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Raard centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder bekijk je populaire plaatselijke winkels rondom de gemeente Noardeast-Fryslân (provincie Friesland) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatConradi-Veenlandstrjitte 889104 BNDamwald
TrekpleisterCambuurplein 28921 RDLeeuwarden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosWaagstraat 79101 LCDokkum
GammaZuiderschans 29101 PZDokkum
KarweiZuiderschans 59101 PZDokkum
PraxisAvondsterweg 2a8938 AKLeeuwarden
XenosKleine Breedstraat 129101 LBDokkum
HemaHoogstraat 189101 LJDokkum
ActionAltenastreek 689101 BADokkum
BlokkerLjipstrjitte 29051 ASStiens
PrimeraConradi-Veenlandstrjitte 349104 BNDamwald
WibraBoterstraat 119101 KGDokkum
ZeemanLjipstrjitte 29051 ASStiens
Albert HeijnConradi-Veenlandstrjitte 49104 BNDamwald
JumboRondweg-West 929101 BEDokkum
AldiHogedijken 49101 WVDokkum
LidlConradi-Veenlandstrjitte 309104 BNDamwald

Online maskers kopen april 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Raard? Op het internet vind je een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het overzicht hieronder tref je enkele betrouwbare webwinkels met een ruim aanbod, goedkope prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen Foudgum, Brantgum, Waaxens, Holwerd en Hiaure.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-raard-9155

Informatie over de verschillende type mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld textiel, stof of papier. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie kan worden gebruikt in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij goed gebruik verlaag je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en voortdurend de handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Raard. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. Het RIVM biedt de volgende aandachtspunten:

  1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
  2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Raak de binnenkant niet aan.
  3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
  4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
  5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
  6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: dinsdag 30 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Raard? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een t-shirt + dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In de onderstaande video bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Desinfecterende handgel.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Raard?
Nee, dit is niet verplicht. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.noardeast-fryslan.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,75 p/masker. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Raard koop je vanaf plusminus €7,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij zien dit als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter van bijv. textiel geoorloofd. Dit type maskers bestel je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als zakdoeken of t-shirts zijn werkbaar.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.

Plaats een reactie