hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Noardeast-Fryslân

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Noardeast-Fryslân? Per 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook gewoon buiten zie je steeds vaker mensen met een masker. Echter: Het OMT is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website verzamel je uitgebreide info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Noardeast-Fryslân? Wij tonen een tabel met retailers die dichtbij zijn. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Verderop tref je een lijst met de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Noardeast-Fryslân. Denk aan de Aldi of Blokker.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl & Deweegschaal.nl.
 • Let op: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Noardeast-Fryslân?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische kapjes zijn te koop bij meerdere apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webshops vind je ze in grote getale. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De wat meer hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Noardeast-Fryslân centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder ontdek je meerdere plaatselijke shops rondom de gemeente Noardeast-Fryslân (provincie Friesland) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBoterstraat 139101 KGDokkum
TrekpleisterCambuurplein 28921 RDLeeuwarden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosWaagstraat 79101 LCDokkum
GammaZuiderschans 29101 PZDokkum
KarweiZuiderschans 59101 PZDokkum
PraxisAvondsterweg 2a8938 AKLeeuwarden
XenosKleine Breedstraat 129101 LBDokkum
HemaHoogstraat 189101 LJDokkum
ActionAltenastreek 689101 BADokkum
BlokkerLjipstrjitte 29051 ASStiens
PrimeraWaagstraat 159101 LCDokkum
WibraBoterstraat 119101 KGDokkum
ZeemanLjipstrjitte 29051 ASStiens
Albert HeijnKoophandel 79101 WZDokkum
JumboRondweg-West 929101 BEDokkum
AldiHogedijken 49101 WVDokkum
LidlWalddyk 19101 BKDokkum

Online maskers kopen mei 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Noardeast-Fryslân? Bij de webwinkels profiteer je van het grootste aanbod. Probleemloos online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het onderstaande overzicht ontdek je een aantal populaire webwinkels met een gevarieerd aanbod, lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Tytsjerksteradiel, Leeuwarden, Vlieland, Terschelling en Harlingen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-noordoost-friesland-9101

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Verder heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van textiel, stof of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn volop verkrijgbaar in Noardeast-Fryslân. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. De rijksoverheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: zondag 19 mei 2024. Liever geen mondkapje kopen Noardeast-Fryslân? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek of dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In de onderstaande video wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: FFP-maskers.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Noardeast-Fryslân?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.noardeast-fryslan.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,15 per masker. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Noardeast-Fryslân zijn wat kostbaarder, +/- €7,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het gaat om een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel geoorloofd. Deze maskers sla je in bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn goedgekeurd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie