hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Westernieland

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Westernieland? Op dit moment mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook op straat komen we het mondmasker meer en meer tegen. Let op: Het RIVM ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker vind je bruikbare informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Westernieland? Wij tonen een tabel met retailers in de regio. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

  • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
  • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
  • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
  • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is er om je omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
  • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Westernieland. Denk aan de Albert Heijn + Blokker.
  • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl + Drogist.nl.
  • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Westernieland?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondmaskers zijn voorradig bij diverse drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online aanbieders is het aanbod groot. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Westernieland centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht ontdek je een aantal plaatselijke winkels rondom de gemeente Het Hogeland (provincie Groningen) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat W 99951 AAWinsum
TrekpleisterLandstraat 359934 BHDelfzijl
DA DrogistOranjeweg 99934 BBDelfzijl
EtosObergon 119951 HLWinsum
GammaFarmsumerweg 1289902 BWAppingedam
KarweiBorgweg 161-A9936 EPFarmsum
PraxisSontplein 49723 BZGroningen
XenosDierenriemstraat 200Unit 59742 AMGroningen
HemaLandstraat 409934 BMDelfzijl
ActionNieuweweg 129934 RCDelfzijl
BlokkerHoofdstraat O 289951 AHWinsum
PrimeraDe Wending 199933 KMDelfzijl
WibraLandstraat 629934 BPDelfzijl
ZeemanLandstraat 709934 BPDelfzijl
Albert HeijnObergon 29951 HLWinsum
JumboDe Nije Nering 29965 NALeens
AldiDe Nije Nering 169965 NALeens
LidlDe Vennen 759934 ACDelfzijl

Webshops vergelijken april 2024

Vermijd je liever contact en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Westernieland? Bij de online retailers is de keuze het grootst. Probleemloos online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel vergelijk je de meest populaire online aanbieders met een goed aanbod, vaste lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de regio’s Pieterburen, Eenrum, Warfhuizen, Leens en Zuurdijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-westernieland-9969

Informatie over de verschillende type mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Dit soort mag in de trein/bus gedragen worden en is niet geschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Deze categorie is uitsluitend bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Westernieland. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

  1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
  2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Raak de binnenkant niet aan.
  3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
  4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
  5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
  6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: dinsdag 30 april 2024. Geen mondkapje kopen Westernieland? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een zakdoek en dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In de video hieronder bekijk je een handige handleiding. Let op: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor contactberoepen.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Westernieland?
Nee, dit is niet verplicht. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De overheid: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.hethogeland.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,40 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,80 p/masker. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Westernieland zijn iets duurder, zo’n €7,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het betreft een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen en hoesten in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. katoen werkbaar. Deze categorie maskers sla je in bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Artikelen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn voldoende.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Centrum, Wijk-Noord, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie