hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Het Hogeland

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Het Hogeland? Vanaf deze zomer mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook verder om ons heen lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: De overheid ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Het Hogeland? Je vind hier verkooppunten in de regio. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Geen probleem. Wij tonen de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juni 2023.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten koop je bij verschillende winkels in en rondom Het Hogeland. Onder andere bij de Dekamarkt & HEMA.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl + Drogisterij.net.
 • Let op: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Het Hogeland?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer en eventueel op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische maskers kan je kopen bij de meeste drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook via internet is er een enorm assortiment. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Het Hogeland centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht bekijk je meerdere lokale shops rondom de gemeente Het Hogeland (provincie Groningen) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je al vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBlink 19981 AJUithuizen
TrekpleisterLandstraat 359934 BHDelfzijl
DA DrogistOranjeweg 99934 BBDelfzijl
EtosObergon 119951 HLWinsum
GammaFarmsumerweg 1289902 BWAppingedam
KarweiBorgweg 161-A9936 EPFarmsum
PraxisSontplein 49723 BZGroningen
XenosDierenriemstraat 200Unit 59742 AMGroningen
HemaHoofdstraat-Oost 379981 AGUithuizen
ActionBlink 229981 AJUithuizen
BlokkerHoofdstraat-Oost 239981 AGUithuizen
PrimeraOosterstraat 39981 CNUithuizen
WibraLandstraat 629934 BPDelfzijl
ZeemanHavenweg 19981 JNUithuizen
Albert HeijnHoofdstraat-Oost 99981 AGUithuizen
JumboOosterstraat 29981 CPUithuizen
AldiMolenerf 119981 EAUithuizen
LidlMolenerf 99981 EAUithuizen

Online verkooppunten juni 2023

Ga je liever niet onnodig naar buiten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Het Hogeland? Bij de online winkels is de keuze het grootst. Supersnel en eenvoudig online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het onderstaande overzicht vind je de meest populaire online aanbieders met veel keuze, scherp geprijsd en een snelle bezorging aan huis. Ook in de omgeving Delfzijl, Loppersum, Appingedam, Achtkarspelen en Westerkwartier.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-het-hogeland-9984

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Ten tweede heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de juiste manier gebruikt beperk je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn veel verkooppunten in Het Hogeland. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is van enorm belang. De regering heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 5 juni 2023. Geen mondkapje kopen Het Hogeland? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een katoenen zakdoek of oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In het onderstaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes aanbiedingen.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Het Hogeland?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de actuele situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het OMT: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.hethogeland.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,90 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Het Hogeland kosten ongeveer €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het betreft een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen of textiel voldoende. Dit type maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als lakens of een theedoek zijn goedgekeurd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Centrum, Wijk-Noord, Wijk-Zuid, Wijk-West, Wijk-Oost.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie