hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Schagerbrug

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Schagerbrug? Momenteel moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook op andere plekken lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Goed om te weten: Het kabinet adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze website verzamel je bruikbare info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Schagerbrug? Je vind hier winkels in de regio. Mijd je liever de drukke winkels? Ook dan zijn er mogelijkheden. Je vind hier een overzicht met de beste online aanbieders waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in april 2024.

  • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
  • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
  • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
  • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
  • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Schagerbrug. Onder andere bij de COOP of Blokker.
  • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe- en trendy mondkapjes zoals Amazon.nl & Deonlinedrogist.nl.
  • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Schagerbrug?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker kan je kopen bij veel supers, apotheken en drogisterijen. Ook via internet heb je genoeg keuze. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De wat meer hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Schagerbrug centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je een aantal plaatselijke shops rondom de gemeente Schagen (provincie Noord-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatGedempte Gracht 261741 GCSchagen
TrekpleisterGedempte Gracht 211741 GASchagen
DA DrogistGedempte Gracht 411741 GBSchagen
EtosTheresiaplein 61749 GXWarmenhuizen
GammaWitte Paal 2011742 LASchagen
KarweiWitte Paal 2031742 LASchagen
PraxisJ.J.P. Oudweg 141703 DEHeerhugowaard
XenosMakado centrum 62641741 JASchagen
HemaMiddenweg 21611 KPBovenkarspel
ActionNieuwstraat 161741 BTSchagen
BlokkerMakado Centrum 91741 JASchagen
PrimeraDorpsstraat 6141723 HKNoord-Scharwoude
WibraNieuwstraat 141741 BTSchagen
ZeemanNieuwstraat 191741 BTSchagen
Albert HeijnDorpsstraat 1651749 ACWarmenhuizen
JumboTrambaan 691733 AXNieuwe Niedorp
AldiLangestraat 71741 HBSchagen
LidlMiddenwaard 531703 SCHeerhugowaard

Webshops vergelijken april 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Schagerbrug? Online heb je de meeste keuze. Eenvoudig via internet bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het overzicht hieronder bekijk je de meest populaire online aanbieders met veel keuze, goedkope prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de omgeving Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Dirkshorn, Sint Maarten en Waarland.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-schagerbrug-1751

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Verder zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met textiel, stof of papier. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de juiste manier gebruikt verminder je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een aanvulling op het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Schagerbrug. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. Het kabinet geeft de volgende aanwijzingen:

  1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
  2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
  3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
  4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
  5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
  6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: dinsdag 30 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Schagerbrug? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een zakdoek of dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is belangrijk dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In de video hieronder vind je nog meer instructies. Advies: De mond bedekken achter sjaal of kraag een zelfgemaakt kapje van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor contactberoepen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Schagerbrug?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.schagen.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,40 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,15 per masker. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Schagerbrug koop je vanaf plusminus €7,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf. Het is er om je omgeving te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen acceptabel. Deze categorie maskers schaf je aan bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Producten als lakens of een theedoek zijn goedgekeurd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Centrum, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe.

Plaats een reactie