hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Noord-Holland

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Noord-Holland? Momenteel zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook in de publieke ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: De overheid beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier tref je praktische info over het mondmasker gebruik in Nederland. Hoe werkt het precies, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Noord-Holland? Je vind hier adresgegevens van winkels die in de buurt gevestigd zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Er is een oplossing. Wij vergelijken de beste online aanbieders waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in juni 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Noord-Holland. Onder andere bij de Albert Heijn + Wibra.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl en HBB24.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Bekijk de mogelijkheden in o.a. Amsterdam, Diemen, Landsmeer, Edam-Volendam, Waterland, Amstelveen, Ouder-Amstel, Hilversum, Wijdemeren, Blaricum, Huizen, Weesp, Gooise Meren, Uithoorn, Aalsmeer, Purmerend, Beemster, Oostzaan, Zaanstad, Wormerland, Enkhuizen, Stede Broec, Koggenland, Medemblik, Hoorn, Drechterland, Heerhugowaard, Opmeer, Langedijk, Schagen, Hollands Kroon, Den Helder, Texel, Alkmaar, Heiloo, Castricum, Uitgeest, Bergen Noord-Holland, Beverwijk, Heemskerk, Velsen, Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede en Haarlemmermeer.

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoenen stof of textiel. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Deze FFP maskers beschermen tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij goed gebruik beperk je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn veel verkooppunten in Noord-Holland. Je kunt de maskers ook zelf maken.