hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Schagen

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Schagen? Momenteel mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook in de publieke ruimte zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: Het OMT ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier vind je nuttige informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Hoe werkt het precies, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Schagen? Wij tonen een tabel met verkooppunten bij jou in de buurt. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in december 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Schagen. Onder andere bij de Lidl + DA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Fonq.nl & Degezondheidslijn.nl.
 • Vergeet niet: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Schagen?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op andere plekken moet je zelf kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn voorradig bij de grotere apotheken, supers en drogisterijen. Ook online kan je kiezen uit een ruim aanbod. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Schagen centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht achterhaal je populaire lokale verkooppunten rondom de gemeente Schagen (provincie Noord-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatGedempte Gracht 261741 GCSchagen
TrekpleisterGedempte Gracht 211741 GASchagen
DA DrogistGedempte Gracht 411741 GBSchagen
EtosMakado Centrum 681741 JASchagen
GammaJ.J.P. Oudweg 161703 DEHeerhugowaard
KarweiMiddelmoot 101721 CZBroek op Langedijk
PraxisJ.J.P. Oudweg 141703 DEHeerhugowaard
XenosMakado centrum 62641741 JASchagen
HemaMiddenweg 21611 KPBovenkarspel
ActionNieuwstraat 161741 BTSchagen
BlokkerMakado Centrum 91741 JASchagen
PrimeraDorpsstraat 6141723 HKNoord-Scharwoude
WibraNieuwstraat 141741 BTSchagen
ZeemanNieuwstraat 191741 BTSchagen
Albert HeijnMakado Centrum 761741 JASchagen
JumboTrambaan 691733 AXNieuwe Niedorp
AldiLangestraat 71741 HBSchagen
LidlMiddenwaard 531703 SCHeerhugowaard

Online winkels december 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Schagen? Bij de online winkels is er een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het overzicht hieronder achterhaal je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de buurt van Langedijk, Opmeer, Heerhugowaard, Drechterland en Hoorn.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-schagen-1741

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is niet geschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type kan worden toegepast in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn voldoende winkels in en rondom Schagen. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is ontzettend belangrijk. Het kabinet heeft dit als volgt beschreven:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: woensdag 1 december 2021. Geen mondkapje kopen Schagen? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een katoenen zakdoek en stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg ervoor dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het filmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Beste mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Schagen?
Nee, dit is geen verplichting. Momenteel is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.schagen.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 p/stuk. Deze kosten je circa €0,90 per masker. Voordeelverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Schagen kosten ongeveer €7,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel werkbaar. Dit type maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Producten als kussenslopen of dekbedovertrek zijn prima.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Centrum, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie