hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Dordrecht

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Dordrecht? Op dit moment is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: De regering raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier vind je bruikbare info over de verschillende soorten mondmaskers. Wat is het aanbod, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Dordrecht? Je vind hier adresgegevens van retailers die in de buurt gevestigd zijn. Blijf je liever thuis? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in december 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Dordrecht, zoals de Dekamarkt en Wibra.
 • Online zijn er talloze webshops trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl + Groupdeal.nl.
 • Goed om te weten: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Dordrecht?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische kapjes kan je kopen bij verschillende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online aanbieders is er veel aanbod. Vaak betreft het wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De populaire hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Dordrecht centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder bekijk je de grotere lokale retailers rondom de gemeente Dordrecht (provincie Zuid-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn er al vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatAdmiraalsplein 1593317 BCDordrecht
TrekpleisterVan Oldenbarneveltplein 893317 ESDordrecht
DA DrogistSmidsweg 23295 BVs-Gravendeel
EtosStatenplein 443311 NGDordrecht
GammaMijlweg 493316 BEDordrecht
KarweiVoltastraat 13281 NGNumansdorp
PraxisEdisonstraat 73316 AEDordrecht
XenosVisstraat 143311 KXDordrecht
HemaVan Eesterenplein 2503315 KWDordrecht
ActionKorte Parallelweg 1593311 JNDordrecht
BlokkerVan Oldenbarneveltplein 793317 ESDordrecht
PrimeraVan Oldenbarneveltplein 203317 EPDordrecht
WibraVan Oldenbarneveltplein 783317 ESDordrecht
ZeemanAdmiraalsplein 713317 BCDordrecht
Albert HeijnAdmiraalsplein 1623317 BCDordrecht
JumboKoninginneplein 173261 AZOud-Beijerland
AldiDubbeldamseweg Zuid 723314 JADordrecht
LidlVan Oldenbarneveltplein 293317 EPDordrecht

Online maskers kopen december 2021

Heb je klachten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Dordrecht? Bij de online aanbieders profiteer je van het grootste aanbod. Eenvoudig via internet bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hieronder vergelijk je een aantal populaire webwinkels met veel keuze, vaste lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de buurt van Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Westvoorne, Brielle en Hellevoetsluis.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-dordrecht-3317

Welk type mondmasker heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen virussen zoals COVID-19. Dit soort is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verklein je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals genoeg afstand houden en regelmatig je handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn voldoende winkels in en rondom Dordrecht. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is ontzettend belangrijk. De overheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: woensdag 1 december 2021. Liever geen mondkapje kopen Dordrecht? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een kussensloop en stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is belangrijk dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje bekijk je een handige handleiding. Niet vergeten: Een sjaal, een kraag van een jas of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes morgen in huis.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Dordrecht?
Nee, dit is niet verplicht. Hedendaags is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het OMT: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.dordrecht.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 p/stuk. Deze kosten je circa €1,00 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Dordrecht zijn iets duurder, zo’n €7,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij zien dit als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van katoen prima. Deze maskers vind je in de schappen bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Oude t-shirts of zakdoeken zijn geaccepteerd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Binnenstad, Noordflank, Oud Krispijn, Nieuw-krispijn, Het Reeland, Staart, Wielwijk, Crabbehof/Zuidhoven, Sterrenburg, Dubbeldam, Stadspolders, Industriegebied West, Verspreide bebouwing.

Plaats een reactie