hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Zuid-Holland

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Zuid-Holland? Momenteel moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook verder om ons heen lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Echter: Het OMT adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina lees je handige info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zuid-Holland? Je vind hier winkels in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Je vind hier een overzicht met de beste webshops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in juni 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Zuid-Holland, zoals de Spar en Action.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals Conrad.nl en Deweegschaal.nl.
 • Goed om te weten: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Bekijk de mogelijkheden in o.a. Lisse, Hillegom, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Westland, Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Teylingen, Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwkoop, Kaag en Braassem, Den Haag, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Zoetermeer, Waddinxveen, Gouda, Krimpenerwaard, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Alblasserdam, Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Albrandswaard, Nissewaard, Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Molenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Giessenlanden en Gorinchem.

Welk type mondmasker heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet toegepast in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen virussen zoals COVID-19. Dit type kan worden gebruikt in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij goed gebruik verminder je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het betreft een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn voldoende winkels in en rondom Zuid-Holland. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.