hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes met logo

De afgelopen weken hebben veel Nederlanders voor de eerste keer in hun leven een mondmaker gekocht. Vaak een standaard zwarte wasbare versie of een wegwerpartikel. Met het oog op de toekomst, en het feit dat ook het bedrijfsleven iets moet regelen voor personeel / klanten, ontstaat er nu een markt met design of bedrukte mondkapjes. Daarbij kan bijvoorbeeld een logo gebruikt worden voor de herkenbaarheid of als onderdeel van een marketingcampagne. Stel je voor dat personeel en klanten allemaal met een mondmasker met logo van een bedrijf gaan lopen. Dan betekend dat een enorme zichtbaarheid voor de business. Inmiddels zijn al diverse ondernemingen gestart met het bedrukken van mondmaskers.

Mondkapjes bedrukken

Via internet kun je eenvoudig en snel mondkapjes bestellen. Zowel hele ‘saaie’ modellen met een vaste kleur, als leuke motiefjes of met merken. Het laten bedrukken van mondkapjes met een logo is ook mogelijk. Daarbij upload je als klant een logo (of motief) en de drukker gaat daar vervolgens mee aan de slag. Vaak zit er een langere levertijd op dit soort producten en geldt er een minimale bestelgrootte (bijvoorbeeld 100 stuks of 500 stuks). De prijzen liggen logischerwijs ook wat hoger.

Zakelijke mogelijkheden

Voor bedrijven kan het gebruik van logo’s een uitkomst bieden op veel fronten. Op de werkvloer heb je bijvoorbeeld een uniforme uitstraling doordat iedereen een generiek model draagt. Zoals gezegd kun je bijvoorbeeld ook klanten een mondkapjes van een bedrijf laten opzetten of ze bijvoorbeeld als ludieke actie op een station of in de stad uitdelen. Het faciliteren van mondmaskers in de huisstijl voor medewerkers draagt er verder aan bij dat medewerkers dit zelf niet meer hoeven te regelen. Ze kunnen deze producten zowel op de werkvloer als in openbare ruimtes dragen.


Mag een werkgever het dragen van mondkapjes verplichten?

Een vraag waar veel werknemers mee zitten is; Mag mijn baas mij verplichten een mondkapje te dragen? Het antwoord daarop is niet zo eenvoudig. In sommige situatie is het echt noodzakelijk (bijvoorbeeld wanneer er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden). Probeer meedenkend te zijn en stel je vraag; stel dat een collega ziek is (bijvoorbeeld door corona), zou ik dan zonder mondkapje naast hem of haar willen werken in de huidige werkomstandigheden? Wanneer er een besmettingskans aanwezig is zijn voorzorgsmaatregelen heel belangrijk en logisch. In zulke gevallen kan een werkgever beslissen om voor jou veiligheid het werken met een mondkapje verplicht te stellen.

Biedt dit wel een goede bescherming voor medewerkers?

Vaak gaat het bij mondmaskers voor promotionele doeleinden om zogenaamde wegwerpkapjes of wasbare katoenen producten. Dit zijn doorgaans de niet-medische mondkapjes. Deze zijn prima voor gebruik in bijvoorbeeld het OV of op kantoor, maar bieden geen 99,9% bescherming tegen een griepvirus als corona. Let daarom extra goed op de kwaliteit van deze (merkloze) producten. Gebruik indien mogelijk een filter in het product.