wehkamp
amazon
koopjes drogisterij logo
 • KOOPJESDROGISTERIJ.NL
 • 70.000+ artikelen
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Mill

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Mill? Vanaf deze zomer moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook op andere plekken komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: Het OMT beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op dit portaal verzamel je waardevolle informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Mill? Je treft hier een lijst met retailers uit jouw eigen omgeving. Kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Verderop tref je een lijst met de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in januari 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Mill. Bijvoorbeeld de PLUS en Blokker.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl & Drogist.nl.
 • Goed om te weten: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Mill?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn te koop bij diverse drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online aanbieders is het aanbod groot. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Mill centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder bekijk je een aantal lokale shops rondom de gemeente Mill en Sint Hubert (provincie Noord-Brabant) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkt 335451 BSMill
TrekpleisterMaasburg 255431 BRCuijk
DA DrogistMolenstraat 215431 BWCuijk
EtosMarkt 155451 BSMill
GammaIndustrielaan 75405 AAOudenbosch
KarweiBeversestraat 225431 SHVianen
PraxisIndustrielaan 95405 AAUden
XenosKorte Molenstraat 95431 DTCuijk
HemaMaasburg 65431 BRCuijk
ActionMaasburg 245431 BRCuijk
BlokkerKorte Molenstraat 225431 DTCuijk
PrimeraSchoolstraat 395451 ASMill
WibraMarktstraat 295401 GGUden
ZeemanKorte Molenstraat 165431 DTCuijk
Albert HeijnMarkt 155451 BSMill
JumboLavendel 3825432 DWCuijk
AldiWanroijseweg 495451 GZMill
LidlDukatendreef 275431 RNCuijk

Online kapjes bestellen januari 2021

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Mill? Bij de online aanbieders is er een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het overzicht hieronder ontdek je de meest populaire online aanbieders met een gevarieerd aanbod, lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de buurt van Rijkevoort-De Walsert, Rijkevoort, Wanroij, Landhorst en Haps.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-mill-5451

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is alleen bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Bij het juiste gebruik ervan verklein je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Mill. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook van groot belang. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: zaterdag 23 januari 2021. Geen mondkapje kopen Mill? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een kussensloop of oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In de video hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes aanbiedingen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Mill?
Nee, dit is niet verplicht. Hedendaags is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het RIVM: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.gemeente-mill.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,00 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Mill koop je vanaf plusminus €7,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij zien dit als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel werkbaar. Deze categorie maskers schaf je aan bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Gebruikte t-shirts of zakdoeken zijn goedgekeurd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord.

Plaats een reactie