hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Mill en Sint Hubert

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Mill en Sint Hubert? Sinds kort mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook in de openbare ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Belangrijk: Het RIVM beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl verzamel je bruikbare informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Mill en Sint Hubert? Wij tonen een tabel met retailers die dichtbij zijn. Mijd je liever de drukke winkels? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online winkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Mill en Sint Hubert. Bijvoorbeeld de Aldi en Etos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals Zalando.nl + Drogist.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Mill en Sint Hubert?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische kapjes kan je kopen bij veel apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webwinkels groeit het aanbod snel. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Mill en Sint Hubert centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht tref je populaire plaatselijke winkels rondom de gemeente Mill en Sint Hubert (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkt 335451 BSMill
TrekpleisterMaasburg 255431 BRCuijk
DA DrogistMolenstraat 215431 BWCuijk
EtosMarkt 155451 BSMill
GammaIndustrielaan 75405 AAOudenbosch
KarweiBeversestraat 225431 SHVianen
PraxisIndustrielaan 95405 AAUden
XenosKorte Molenstraat 95431 DTCuijk
HemaMaasburg 65431 BRCuijk
ActionMaasburg 245431 BRCuijk
BlokkerKorte Molenstraat 225431 DTCuijk
PrimeraSchoolstraat 395451 ASMill
WibraMarktstraat 295401 GGUden
ZeemanKorte Molenstraat 165431 DTCuijk
Albert HeijnMarkt 155451 BSMill
JumboLavendel 3825432 DWCuijk
AldiWanroijseweg 495451 GZMill
LidlDukatendreef 275431 RNCuijk

Online verkooppunten mei 2021

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Mill en Sint Hubert? Bij de online aanbieders is de keuze het grootst. Eenvoudig via internet bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder achterhaal je een aantal populaire webwinkels met een goed aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen Cuijk, Boekel, Gemert-Bakel, Landerd en Uden.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-mill-en-sint-hubert-5455

Informatie over de verschillende type mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. FFP maskers beschermen de drager tegen virussen zoals COVID-19. Deze categorie kan worden toegepast in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij het juiste gebruik ervan beperk je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en papieren zakdoekjes gebruiken. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Veel winkels verkopen ze wel in Mill en Sint Hubert. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is enorm belangrijk. Het RIVM heeft dit als volgt beschreven:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Mill en Sint Hubert? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een oude kussensloop of oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de instructievideo hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Advies: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor mannen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Mill en Sint Hubert?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De overheid: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.gemeente-mill.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,80 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Mill en Sint Hubert zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt gezien als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen goed. Deze maskers schaf je aan bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Producten als theedoeken of lakens zijn goed.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie